ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

newsroom must

Χριστούγεννα και υγεία

Η αύξηση του βάρους κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών είναι μια κοινή ανησυχία για πολλούς ενήλικες. Έρευνες έχουν δείξει ότι κατά μέσο όρο βάζουμε μέχρι και 0,5 κιλό την περίοδο των Χριστουγέννων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης βάρους συμβαίνει τις 10 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι είναι η υπερκατανάλωση τροφής και η καθιστική συμπεριφορά. Είναι γεγονός ότι οι παραδόσεις, όπως πάρτι γραφείων, ανταλλαγές δώρων, πολυπληθείς οικογενειακές συνάξεις και ρεβεγιόν Χριστουγέννων δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος. Οι συνθήκες του 2020 αποτελούν μια ευκαιρία να μπείτε σε μια υγιεινή διατροφή αν το εκμεταλλευτείτε σωστά και δώσετε μια θετική νότα στο τι συμβαίνει γύρω σας, καθώς οι συνήθεις περισπασμοί είναι δύσκολο να προσεγγιστούν.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ... ΑΛΛΙΩΣ ΦΕΤΟΣ

Σε αυτήν την ασυνήθιστη χρονιά, μπορεί να είναι φυσικό να κλίνουμε προς τις παραδόσεις στις οποίες μπορούμε ακόμα να λάβουμε μέρος με υγιεινό τρόπο.
- Φτιάξτε μόνο τα αγαπημένα σας παραδοσιακά γλυκά με λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά.
- Χρησιμοποιήστε αλεύρι ολικής αλέσεως ή ακόμη και βρώμης σε γλυκά.
- Μειώστε την ποσότητα της ζάχαρης και του λαδιού στα γλυκά και φαγητά.
- Δοκιμάστε μια νέα υγιεινή συνταγή στο τραπέζι φέτος. Είναι σημαντικό να μην στερήσετε στον εαυτό σας τις λιχουδιές που κάνουν τις διακοπές ξεχωριστές. l Επιλέξτε μόνο μία ή δύο αγαπημένες συνταγές διακοπών ή κάντε μισές μερίδες.

THE LEFTOVERS
Χρησιμοποιήστε ότι έχει απομείνει από το τραπέζι των Χριστουγέννων ως μέρος της προετοιμασίας γευμάτων σας για τις επόμενες ημέρες. Δεν χρειάζεται να έχουμε ένα γεύμα διακοπών για 5 συνεχόμενες ημέρες. Ωστόσο, η γαλοπούλα ή το κοτόπουλο που έχει περισσέψει θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικά δείπνα κάθε μέρα. Τα υπόλοιπα πιάτα μπορούν να προστεθούν με πρωτεΐνες για να δημιουργήσουν ένα νέο κυρίως γεύμα. Τα περισσότερα φαγητά μπορούν να καταψυχθούν για να χρησιμοποιηθούν μια άλλη μέρα που δεν θα έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα.

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ
Το 2020 μπορεί να φέρνει λιγότερες εξόδους και πειρασμούς, αλλά φέρνει επίσης περισσότερο άγχος, πλήξη και αβεβαιότητα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συναισθηματική υπερφαγία και μειωμένα κίνητρα για να είσαστε ενεργοί. Όλοι πρέπει να βγούμε έξω και να κάνουμε κάτι ενεργό - για τη σωματική υγεία, αλλά ακόμη πιο σημαντικό για την ψυχική υγεία. Ένας απλός περίπατος στη γειτονιά σας θα μπορούσε να είναι η διαφορά που σας εμποδίζει από το συναισθηματικό φαγητό στο σπίτι.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ