ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

3+1 μύθοι για τη διατροφή

Κατά καιρούς γύρω από τη διατροφή ακούμε διάφορα. Δυστυχώς, οι μύθοι δύσκολα καταρρίπτονται όταν ανακυκλώνονται για χρόνια.

1) H σοκολάτα προκαλεί ακμή;

Μύθος: Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τον πιο πάνω ισχυρισμό. Μερικοί αισθάνονται ότι είναι πιο ευαίσθητοι στη σοκολάτα και αυτό αντικατοπτρίζεται στην υγεία του δέρματός τους, καθώς γίνεται πιο λιπαρό και προτιμούν να το αποφεύγουν. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, καθώς η κληρονομικότητα, οι ορμονικές αλλαγές, οι λιπαροί αδένες και τα μικρόβια είναι μόνο μερικοί από τους κύριους λόγους για την εμφάνιση της ακμής.

2) Μπορείς να τρως ό,τι θες, αρκεί να γυμνάζεσαι!

Μύθος: Σίγουρα η τακτική άσκηση ή και κάθε είδους φυσική δραστηριότητα μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία μας, αλλά και στη σιλουέτα μας. Το να πιστεύουμε όμως πως μπορούμε να χάσουμε βάρος μόνο με την άσκηση, αφήνοντας τον εαυτό μας να απολαύσει παχυντικά φαγητά χωρίς μέτρο, είναι λάθος. Αν στόχος μας είναι η απώλεια βάρους, τότε η διατροφική μας συμπεριφορά θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα. Δυστυχώς, η άσκηση από μόνη της δεν είναι αρκετή και δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για επιπλέον φαγητό, καθώς αν καθημερινά προσλαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες απ' όσες καίμε, τότε θα επέλθει αύξηση και όχι απώλεια βάρους!

3) Οι συνδυασμοί τροφίμων παχαίνουν.

Μύθος: Δεν υπάρχουν στοιχεία από καμία επιστημονική έρευνα μέχρι σήμερα που να υποστηρίζουν ότι οι συνδυασμοί τροφίμων, όπως το κρέας με τα μακαρόνια ή το ρύζι, παχαίνουν. Αυτό που οδηγεί στην αύξηση του βάρους είναι η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από αυτές που χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση. Σίγουρα το κρέας με το ρύζι έχουν περισσότερες θερμίδες από όσες το κρέας μόνο του με τη σαλάτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσουμε από τη διατροφή μας τους συνδυασμούς τροφίμων. Αυτό που χρειάζεται είναι να ρυθμίσουμε τις ποσότητες που καταναλώνουμε. Επιπλέον, σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι όσες περισσότερες ομάδες τροφίμων έχουμε στο γεύμα μας, δηλαδή όσο περισσότερη ποικιλία, τόσα περισσότερα θρεπτικά συστατικά μάς παρέχονται.

4) Το ελαφρύ γιαούρτι (ή χαμηλό σε λιπαρά) περιέχει λιγότερο ασβέστιο σε σχέση με το πλήρες.

Μύθος: Το ελαφρύ γιαούρτι μπορεί να περιέχει λιγότερα λιπαρά και θερμίδες αλλά όχι λιγότερο ασβέστιο , όπως πιστεύουν πολλοί. Αντίθετα, το ελαφρύ γιαούρτι υπερέχει σε ασβέστιο σε σχέση με το πλήρες. Η διαφορά είναι τέτοια ώστε η πρόσληψη ασβεστίου από το άπαχο γιαούρτι να εξισορροπείται ή να είναι και λίγο μεγαλύτερη. Το ίδιο ισχύει και με το γάλα.
Πλήρες γιαούρτι ανά 100 γρ.: 200 mg Ασβέστιο
Ελαφρύ (χαμηλό σε λιπαρά) γιαούρτι ανά 100 γρ. : 162 mg Ασβέστιο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση