ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Ριάνα Στυλιανού

Μια συνήθεια που αν συνηθίσετε... πολύ απλά, θα λατρέψετε

Με την καραντίνα, λίγο ή πολύ, έχουμε όλες εντάξει τη σωματική άσκηση στην καθημερινότητά μας. Έξαλλου με ποιον άλλο τρόπο θα μπορούσαμε να “γεμίσουμε” τις ώρες μας εκτός από τη μαγειρική και το Netflix. Είτε ασχολείστε με τον αθλητισμό σε επαγγελματικά επίπεδα είτε κάνετε ήπιες ασκήσεις για να χάσετε λίγο βάρος και να τονώσετε το σώμα σας, αυτό το άρθρο σας ενδιαφέρει.

Με βάση πολλές έρευνες, το κρύο ντους μετά τη γυμναστική έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Επομένως, δείτε παρακάτω τους 3 σημαντικότερους λόγους που πρέπει το κρύο ντους να γίνει η νέα σας αγαπημένη συνήθεια. Εμπιστευτείτε μας, το έχουμε δοκιμάσει και πολύ απλά... there is no way back! To συναίσθημα μετά το κρύο ντους είναι απλά υπέροχο. 

1. Μετά τη σωματική άσκηση, η κυκλοφορία του αίματος ενεργοποιείται. Επομένως, εάν κάνετε ένα κρύο ντους, το δέρμα σας θα «σφίξει» περισσότερο και θα είναι πολύ πιο απαλό σε σύγκριση μετά από ένα ζεστό ντους. 

2. Μετά από μια σκληρή προπόνηση, τα επίπεδα ενδορφινών στο αίμα αυξάνονται. Με ένα κρύο ντους, θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να «ξυπνήσει» ακόμα περισσότερο και να παράξει κι άλλες ενδορφίνες. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε μια καλύτερη διάθεση ολόκληρη τη μέρα. Είναι εξάλλου επιστημονικά αποδεδειγμένο. 

3. Δεν είναι λίγες οι επιστημονικές έρευνες που έχουν δείξει πως το κρύο ντους αμέσως μετά τη σωματική άσκηση μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων του σώματος. Αυτά είναι υπεύθυνα για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ