ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Ριάνα Στυλιανού

Μέσα στην σύγχυση και στο χάος, αλλάξτε τη διάθεσή σας και νιώστε πιο χαρούμενες

Ζούμε σε μια περίεργη εποχή όπου βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, πράγμα που ίσως να προκαλέσει και αρκετό άγχος για μερικούς. Το στρες οδηγεί σε μια πιο “κατεβασμένη” ψυχική κατάσταση, κάνοντας αυτές τις μέρες του φθινοπώρου να μας καταυλίζουν με μια συνεχή μουντή διάθεση. Αυτό όμως μπορεί να διορθωθεί... όχι με κάποιο θαύμα ή κανένα χάπι, αλλά με το να ανεβάσετε τα levels της σεροτονίνης, την ορμόνη που σχετίζεται με την ευτυχία.

Η συγκεκριμένη ορμόνη παίζει σημαντικό ρόλο στη συμπεριφορά, τη διάθεση, την κίνηση και τη μάθηση, με αποτέλεσμα να επηρεάζει και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα.

Να μερικοί τρόποι για να αυξήσετε την “χαρούμενη ορμόνη” και να αλλάξετε διάθεση και lifestyle.

1. Εντάξτε τη σωματική άσκηση στη ζωή σας
Είναι γενικότερα γνωστό πως η γυμναστική γεμίζει τον άνθρωπο με χαρά και ενέργεια, ανεβάζοντας τη διάθεσή του. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 20 λεπτά προπόνησης είναι αρκετά για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας για το υπόλοιπο της ημέρας.

2. Απολαύστε τον ήλιο
Είμαστε από τους τυχερούς ανθρώπους που έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τον ήλιο τις περισσότερες ημέρες του χρόνο. Το όμορφο νησί μας μας προσφέρει πολύ ηλιοφάνεια, έτσι καλό θα κάνουμε να την εκμεταλλευτούμε. 10 με 15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο την ημέρα είναι αρκετά για να αυξήσουμε τα επίπεδα σεροτονίνης. 

3. Απαλλαγείτε από τις κακές σκέψεις
Αποβάλλετε κάθε αρνητική σκέψη που μπορεί να σας κυριεύσει, δημιουργώντας όμορφες εικόνες από το παρελθόν σας. Ακούστε το αγαπημένο σας τραγούδι, ή ένα τραγούδι που σας θυμίζει μια πολύ όμορφη στιγμή της ζωής σας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
υγεία  |  ευτυχία  |  ζωή  |  health  |  happiness  |  lifestyle

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ