ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Δέσποινα Άσπρου

Μπορεί να την αποφεύγεις, ωστόοσο σε μερικά σημεία θα πρέπει να την φοράς

Λίγο το καλοκαιράκι, λίγο τα μέτρα που έχουν φτάσει στο τέλος τους και λίγο η λανθασμένη πεποίθηση πως ο covid-19 έχει περιοριστεί, μας κάνουν να αποφεύγουμε να φοράμε μάσκες - ενώ γνωρίζουμε πως καλό είναι να εξακολουθήσουμε να τις φοράμε.

Ας το πούμε ακόμη μια φορά: οι κοινωνικές αποστάσεις και η μάσκα είναι τα απαραίτητα στοιχεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού και αυτό πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Φυσικά, αντιλαμβανόμαστε πως μερικοί άνθρωποι αποφεύγουν την χρήση των μασκών εξαιτίας του ότι δυσκολεύονται στην αναπνοή. Για να σταματήσει το γεγονός αυτό να αποτελεί κίνητρο ως προς την αποφυγή της μάσκας, υπάρχουν 4 tips για να αναπνέεις καλύτερα όταν φοράς τη μάσκα.

1.Σωματική άσκηση: Όταν ασκούμαστε αυξάνουμε το διοξείδιο του άνθρακα και έτσι μπορούμε να παίρνουμε περισσότερες αναπνοές. 

2.Ασκήσεις αναπνοής: Αν και υπάρχουν αρκετές ασκήσεις αναπνοής, η διαφραγματική αναπνοή είναι η καλύτερη λύση αφού αυξάνετε η δραστηριότητα των μυών του διαφράγματος.

3.Η στάση του σώματος: Είναι δεδομένο πως μερικές στάσεις του σώματος μπορούν να παρέμβουν στη διαδικασία της αναπνοής. Για να το αποφύγετε, καλό θα είναι να στέκεστε ευθυτενείς και να μην καμπουριάζετε.

4.Ενυδάτωση: Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η κατανάλωση αρκετού νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας των βλεννογόνων στους πνεύμονες, βοηθώντας τους έτσι να λειτουργούν καλύτερα.

Με πληροφορίες από ygeiamou.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ