ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Η προστασία από τον ήλιο δεν πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τη χρήση αντηλιακών αλλά και τη σωστή διατροφή. Σύμφωνα με έρευνες, η κατάλληλη διατροφή μπορεί να συμβάλει στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία. Τα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό μας από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τα καροτενοειδή και τα φλαβονοειδή, οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες (A, C, E), τα λιπαρά οξέα και τα υγρά.

5 τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή :
1. ΝΤΟΜΑΤΑ
Οι ντομάτες (τόσο οι ωμές όσο και οι μαγειρεμένες), έχουν σημαντικές ποσότητες λυκοπενίου που μπορούν εύκολα να απορροφηθούν από το σώμα. Το λυκοπένιο αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη φλεγμονή που προκαλείται από τις ακτίνες του ήλιου.

2. ΛΑΧΑΝΟ
Το λάχανο αποτελεί ίσως την καλύτερη πηγή, λουτεΐνης και η ζεαξανθίνης, δυο καροτενοειδών που προστατεύουν τα μάτια και το δέρμα από την επιβλαβή δράση του ήλιου. Μπορείτε να τις λάβετε και από άλλες τροφές όπως άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπρόκολο και αυγά. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι πολύ ευαίσθητα με το μαγείρεμα γι’ αυτό πρέπει να προσπαθούμε να τρώμε ωμά λαχανικά ή ελαφρώς μαγειρεμένα στον ατμό.

3. ΚΑΡΟΤΑ
Τα καρότα αποτελούν εξαιρετική πηγή β-καροτένιου, ένα φωτοπροστατευτικό συστατικό, το οποίο περιέχεται και στα περισσότερα αντηλιακά. Η κύρια λειτουργία της βιταμίνης Α είναι να προστατεύει το δέρμα και τα μάτια. Επιπλέον, τα φρούτα και λαχανικά που είναι κίτρινα, κόκκινα και πορτοκαλί (π.χ. καρπούζι, φράουλες, λεμόνια, παπάγια, κ.λπ.) αποτελούν άλλες καλές πηγές της βιταμίνης αυτής.

4. ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΙ
Είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, μια βιταμίνη που αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό και βοηθά στην αναγέννηση των ιστών. Βρίσκεται μεταξύ άλλων και στο ελαιόλαδο σε μικρότερες ποσότητες.

5. ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Τα καλοκαιρινά φρούτα, όπως λ.χ. το καρπούζι , τα λαχανικά και οι χυμοί τους, αποτελούν βασικά συστατικά ενυδάτωσης τους καλοκαιρινούς μήνες. Προσφέρουν στον οργανισμό νερό, το οποίο είναι απαραίτητο για την διατήρηση των δομών του δέρματος και την αποφυγή της αφυδάτωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ