ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Ριάνα Στυλιανού

Εμείς οι γυναίκες περνούμε πολύ χρόνο στο να περιποιηθούμε τον εαυτό μας, και τα μαλλιά μας αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο αυτής της διαδικασίας.

Ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας όπου δεν είχαμε και άλλη επιλογή από το να μένουμε σπίτι, οι diy μάσκες μαλλιών και προσώπου ήταν μια από τις βασικότερες συνήθειες μας. Ωστόσο, πέραν από το να φροντίζετε τα μαλλιά σας, ίσως να παρατηρήσατε πως αυτά δεν μυρίζουν τόσο όμορφα όσο θα έπρεπε, και οι λόγοι που πιθανότατα να ευθύνονται για αυτή τη δυσοσμία είναι παρακάτω.

Ιδρώνετε πάρα πολύ
Εάν γυμνάζεστε συχνά, και μπράβο σας, τότε μάλλον θα παρατηρήσατε πως τα μαλλιά σας δεν μυρίζουν και τόσο ωραία... πράγμα πολύ λογικό. Μια λύση, είναι να μην πιάνετε τα μαλλιά σας σε σφιχτές αλογοουρές, αλλά σε πιο χαλαρές για να μπορεί το τριχωτό της κεφαλής σας να “αναπνέει”. Εφόσον τελειώσετε το workout σας, αφήστε τα μαλλιά σας ελευθέρα και ψεκάστε λίγο dry shampoo για να τους χαρίσετε ένα fresh άρωμα. 

Υποφέρετε από χρόνια δερματικά προβλήματα
Ένας κύριος λόγος που οδηγεί στη δυσοσμία των μαλλιών, είναι πιθανά δερματικά προβλήματα που ίσως να αντιμετωπίζετε. Η πιτυρίδα και η ψωρίαση είναι από τις πιο κοινές μολύνσεις. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, πέραν από το να επικοινωνήσετε με τον δερματολόγο σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε και τα ανάλογα προϊόντα, όπως για παράδειγμα ένα αντιπιτυριδιό σαμπουάν.

Δεν λούζεστε τόσο συχνά όσο νομίζετε
Ιδανικά, πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας 2 με 3 φορές την εβδομάδα, ωστόσο, εάν έχετε λιπαρά και λεπτά μαλλιά, καλό θα ήταν να τα λούζατε μέρα πάρα μέρα ή κάθε δυο ημέρες. Επίσης, ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε σαμπουάν χωρίς θειϊκά άλατα, τα οποία δεν θα αφυδατώνουν την τρίχα.

Έχετε ορμονικές διαταραχές
Εάν είστε αχνώδης τύπος, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ορμονική ανισορροπία. Εφόσον οι ορμόνες σας διαταραχθούν, μπορεί να ποικιλθεί η υπερπαραγωγή ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να μυρίζουν άσχημα. Η λύση; Χαλαρώστε, αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και απαλλαγείτε από το στρες. Θα δείτε πως όλα θα φτιάξουν και θα νιώθετε πολύ καλύτερα, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση
Η ατμοσφαιρική ρύπανση, όσο απίστευτό και αν σας ακούγετε, μπορεί να προκαλέσει δυσοσμία των μαλλιών, εφόσον η συγκέντρωση σμήγματος, ιδρώτα σε συνδυασμό με την μολυσμένη ατμόσφαιρα δεν έχουν και το καλύτερο αποτέλεσμα. Η μόνη λύση προς το παρόν, είναι να κουβαλάτε ένα καπέλο η μαντίλι μαζί σας και να το φοράτε όταν νιώθετε πως βρίσκεστε σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
μαλλιά  |  γυναίκα  |  ομορφιά  |  υγεία  |  beauty  |  hair  |  health  |  woman

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ