ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

1. Αβοκάντο
Λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά (γνωστά για την καρδιοπροστατευτική τους ιδιότητα), το αβοκάντο μειώνει την όρεξη όταν καταναλώνεται με μέτρο!

2. Μήλο
Έχει λίγες θερμίδες, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες. Έτσι, το μήλο βοηθά στη διατήρηση των επίπεδων σακχάρου στο αίμα και μπορεί να μειώσει την όρεξη για θερμιδογόνα λιπαρά τρόφιμα.

3. Αυγό
Ιδανικό για το πρωινό, το αυγό περιέχει πρωτεΐνη και βοηθά στον έλεγχο της όρεξης χάρη στις ορμόνες YY και GLP-1. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που επιλέγουν 1-2 αυγά για το πρωινό τους, καταναλώνουν περίπου 330 θερμίδες λιγότερες μέσα στην ημέρα.

4. Κανέλα
Καθυστερεί τον ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής, γεγονός που μας κρατάει χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα.

5. Aνανάς
Λόγω της φυσικής του γλυκύτητας αλλά και της πλούσιας περιεκτικότητας του σε φυτικές ίνες, ο ανανάς μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς μειώνει την όρεξη για γλυκό και επιφέρει πιο γρήγορα κορεσμό. Επιπλέον, ο ανανάς περιέχει βρομελίνη, ένα πεπτικό ένζυμο που βοηθά στη χώνεψη των τροφών.

6. Νερό
Το αίσθημα της δίψας τις περισσότερες φορές μπερδεύεται με το αίσθημα της πείνας με αποτέλεσμα την άσκοπη κατανάλωση θερμίδων. Μελέτες προτείνουν πως η κατανάλωση ενός ποτηριού νερό πριν το φαγητό μπορεί να μειώσει αισθητά την όρεξη και την τάση για υπερκατανάλωση φαγητού και ιδιαίτερα λιπαρών τροφίμων.

7. Σπόροι Chia
Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες προκαλώντας πρόωρα το αίσθημα του κορεσμού. Σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη και τους υδατάνθρακες που έχουν αποτελούν καλό σύμμαχο για όσους έχουν στόχο την απώλεια βάρους.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ