ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Μαρία Φάντη

Διαθέτουν περισσότερα οφέλη και για τη ζωή μας, κάνοντάς την καλύτερη και φωτεινότερη.

Η φύση μας είναι όμορφη και τα φυτά είναι τα καλύτερα δώρα που μας έχει δώσει. Αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί είναι οι καλύτεροι συνεργάτες των ανθρώπων. Κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάνουμε: ενώ αναπνέουμε, παίρνουμε οξυγόνο και απελευθερώνουμε διοξείδιο του άνθρακα, τα φυτά παίρνουν το διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο. Επομένως, με κάποιον τρόπο εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλο. 

Τα φρέσκα λουλούδια και τα φυτά εντός και εκτός σπιτιού, βοηθούν στη διακόσμηση του χώρου κάνοντας το δωμάτιο ή το γραφείο ομορφότερο. Εκτός από αυτή την ιδιότητα, διαθέτουν περισσότερα οφέλη και για τη ζωή μας, κάνοντάς την καλύτερη και φωτεινότερη.

Και αν ακόμα πιστεύετε πως τα φυτά δεν συμβάλλουν στην υγεία μας, σας δίνουμε 7 λόγους για τους οποίους πρέπει να έχετε φυτά στο σπίτι σας.

Βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε
Όλοι γνωρίζουμε πως η ρύπανση του περιβάλλοντος αποτελεί πρόβλημα σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με μελέτες της NASA στο παρελθόν, το να έχετε άνθη και φυτά στον χώρο σας μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τον αέρα του χώρου σας από τη σκόνη και τις χημικές ουσίες καθώς τα φυτά έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις τοξίνες και να παράγουν υγρασία και οξυγόνο. Μερικές κατάλληλες επιλογές για να φρεσκάρετε τον αέρα του σπιτιού σας είναι τα μπαμπού και ο φίκος.  

Βελτιώνουν τη διάθεση 
Πόσες φορές φέρατε μια ανθοδέσμη στο σπίτι και νιώσατε ότι έχετε ένα διάπλατο χαμόγελο στο πρόσωπό σας; Τα φυτά ή τα λουλούδια έχουν θετικό αντίκτυπο στη διάθεση των ανθρώπων και μπορούν να αυξήσουν τη συνολική αίσθηση ευεξίας ενός ατόμου. Το να τοποθετείτε τα λουλούδια και τα φυτά σε ένα δωμάτιο όπου μπορείτε να τα βλέπετε, έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διάθεσή σας καλύτερη και να σας βοηθήσει να συνδεθείτε καλύτερα με άλλους ανθρώπους, φέρνοντας χαρά και χαμόγελα στη ζωή.

Τα φυτά βοηθούν στη μείωση του άγχους
Όπως είπαμε πιο πάνω τα λουλούδια και τα φυτά στο σπίτι βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση αλλά επίσης μειώνουν και την πιθανότητα κατάθλιψης που σχετίζεται με το στρες. Διάφορες μελέτες στο παρελθόν έδειξαν πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με την κηπουρική έχουν λιγότερο άγχος στη ζωή τους καθώς διοχετεύουν το άγχος τους στην ανατροφή. Τα λουλούδια και τα καλλωπιστικά φυτά αυξάνουν τα επίπεδα θετικής ενέργειας και βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ασφαλείς και πιο χαλαροί.

Ενισχύουν τη συγκέντρωση 
Οι περισσότεροι από εμάς προσθέτουμε λουλούδια στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας μας κυρίως για να ομορφύνουν τον χώρο αλλά δεν γνωρίζουμε ότι τα φυτά και τα λουλούδια μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της συγκέντρωσης, ακόμη και στην προώθηση της δημιουργικότητας. Ένα από αυτά τα φυτά είναι και το φασκόμηλο που έχει κατευναστική επίδραση και βοηθάει στο να συγκεντρωθούμε καλύτερα.

Χρήση στην κουζίνα ή για καλλωπιστικούς λόγους
Υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου που βοηθούν στην υγεία και μερικά που νοστιμίζουν τα φαγητά ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φάρμακο. Μπορείτε να φυτέψετε βότανα που χρησιμοποιείτε συχνά στα φαγητά σας όπως δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι και άλλα πολλά. Η αλόη από την άλλη είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τη χρήση της ως καλλωπιστικού/φαρμακευτικού προϊόντος αφού το τζελ που παράγει, βοηθά το δέρμα να επουλωθεί εάν αυτό υποφέρει από κάποιο κόψιμο ή κάψιμο ή μπορεί να λειτουργήσει ως ενυδατική κρέμα.

Φυσικό άρωμα
Τα συνθετικά αποσμητικά χώρου είναι μερικές φορές πολύ σκληρά ή ισχυρά, γι’ αυτό ίσως ένας πιο φυσικός τρόπος για να αρωματίσετε το σπίτι σας να είναι πιο κατάλληλος για εσάς. Οι καλύτερες επιλογές γι’ αυτό τον λόγο είναι φυτά όπως γιασεμί, λεβάντα ή το Peace Lilly, τα οποία απελευθερώνουν απαλό και όμορφο άρωμα στον αέρα. 

Καλύτερος ύπνος
Αρκετοί θεωρούν πως το να έχουμε φυτά στο υπνοδωμάτιο δεν είναι και τόσο καλό για την υγεία μας, όμως υπάρχουν και οφέλη για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο. Μια λεβάντα ή ένα γιασεμί βοηθά τους ανθρώπους να έχουν έναν βαθύτερο ύπνο καθώς είναι φυτά με ηρεμιστική επίδραση που μειώνει το άγχος. Η βαλεριάνα είναι μια επίσης εξαιρετική επιλογή για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Αυτό το φυτό έχει μικρά ροζ και άσπρα λουλούδια που εκπέμπουν ένα γλυκό άρωμα. Λάβετε υπ’ όψιν, όμως, πως απαιτεί φυσικό φως, οπότε είναι καλύτερα να το έχετε δίπλα από ένα παράθυρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ