ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Σας προτείνουμε 9 τροφές που θα μειώσουν το αίσθημα πείνας. Εντάξτε τις στο διατροφολόγιό σας και θα δείτε τη διαφορά.

1. Αβοκάντο
Λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά (γνωστά για την καρδιοπροστατευτική τους ιδιότητα), το αβοκάντο μειώνει την όρεξη όταν καταναλώνεται με μέτρο!

2. Αβγό
Ιδανικό για το πρωινό, το αβγό περιέχει πρωτεΐνη και βοηθά στον έλεγχο της όρεξης χάρη στις ορμόνες YY και GLP-1. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που επιλέγουν 1-2 αβγά για το πρωινό τους, καταναλώνουν περίπου 330 θερμίδες λιγότερες μέσα στην ημέρα.

3. Μήλο
Έχει λίγες θερμίδες, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες. Έτσι, το μήλο βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και μπορεί να μειώσει την όρεξη για θερμιδογόνα λιπαρά τρόφιμα.

4. Κανέλα
Καθυστερεί τον ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή τον χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής, γεγονός που μάς κρατάει χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα.

5. Aνανάς
Λόγω της φυσικής του γλυκύτητας αλλά και της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες, ο ανανάς μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς μειώνει την όρεξη για γλυκό και επιφέρει πιο γρήγορα κορεσμό. Επιπλέον, ο ανανάς περιέχει βρομελίνη, ένα πεπτικό ένζυμο που βοηθά στη χώνεψη των τροφών.

6. Νερό
Το αίσθημα της δίψας τις περισσότερες φορές μπερδεύεται με το αίσθημα της πείνας, με αποτέλεσμα την άσκοπη κατανάλωση θερμίδων. Μελέτες υποστηρίζουν πως η κατανάλωση ενός ποτηριού νερό πριν το φαγητό μπορεί να μειώσει αισθητά την όρεξη και την τάση για υπερκατανάλωση φαγητού και ιδιαίτερα λιπαρών τροφίμων.

7. Σπόροι Chia
Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες προκαλώντας πρόωρα το αίσθημα του κορεσμού. Σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη και τους υδατάνθρακες που έχουν, αποτελούν καλό σύμμαχο για όσους έχουν στόχο την απώλεια βάρους.

8. Λιναρόσπορος
Είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες που καταστέλλουν την όρεξη. Ο λιναρόσπορος αποτελεί επίσης μια καλή πηγή ω-6 λιπαρών οξέων, που μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα της χολοκυστοκινίνης, μιας ορμόνης που καταστέλλει την όρεξη.

9. Γλυκοπατάτα
Είναι πλούσια σε ανθεκτικό άμυλο το οποίο, όπως φανερώνει και το όνομά του, «αντιστέκεται» στη διαδικασία της πέψης. Η αργή διάσπασή του από τον οργανισμό βοηθά στον περιορισμό της πείνας και στην αύξηση του κορεσμού για περισσότερη ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ