ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Ριάνα Στυλιανού

Για την πλήρη φροντίδα του δέρματός σας

Αύριο Παρασκευή και μετά ακολουθεί το πολυπόθητο τριήμερο του κατακλυσμού που τόσο καιρό περιμέναμε, για να πάμε στην παραλία και να αράξουμε κάτω από τον ήλιο με ένα δροσερό cocktail στο χέρι.

Πέραν από τα fashionable σύνολα που θα πάρετε μαζί σας στον προορισμό διακοπών σας, είναι σημαντικό να φροντίσετε και την υγεία του δέρματός σας, ιδικά αυτή την περίοδο όπου θα εκτεθείτε ιδιαίτερα στον ήλιο.

Είτε πάτε κάπου παραλιακά είτε ορεινά, το αντηλιακό είναι το Α και το Ω στη ρουτίνα περιποίησης και αυτό μάλλον θα το γνωρίζετε ήδη. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά facts για αυτό το προϊόν που ίσως να μη γνωρίζετε... έτσι εμείς οφείλουμε να σας ενημερώσουμε.

Τα αντηλιακά λήγουν
Όλες οι συσκευασίες αντηλιακών προϊόντων αναγράφουν την ημερομηνία λήξης σε μήνες από το άνοιγμά τους. Ο δείκτης προστασίας SPF μειώνεται δραματικά με το πέρασμα του χρόνου, έχοντας ως αποτέλεσμα να μην προστατεύει το δέρμα όσο θα έπρεπε. Σε κάποιες περιπτώσεις, το ληγμένο αντηλιακό μπορεί να προκαλέσει και ακμή.

Υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα που πρέπει να απλώνετε πάνω σας
Για να προστατευτείτε πλήρως από τις ακτίνες του ήλιου, θα πρέπει να εφαρμόσετε την σωστή ποσότητα στο πρόσωπό σας, που να αναλογεί με ένα κουταλάκι του γλυκού. Όσον αφορά το σώμα σας, η ποσότητα αντηλιακού που πρέπει να εφαρμόζετε, ισοδυναμεί με ένα ποτηράκι για σφηνάκι.

Πρέπει να επιλέγετε αντηλιακά ευρέως φάσματος
Υπάρχουν δύο ειδών ακτίνες που επηρεάζουν την επιδερμίδα μας. Οι ακτίνες UVA που ευθύνονται για τη φωτογήρανση και οι UVB που προκαλούν τα εγκαύματα. Για να προστατευτείτε και από τις δύο, θα πρέπει να επιλέξετε αντηλιακά που αναγράφεται η ένδειξη ευρέως φάσματος ή broad spectrum πάνω στην συσκευασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ