ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Διαβάστε το Βιογραφικό της Κρίστης Παναγιώτου 

Εσείς που γυμνάζεστε εντατικά εδώ και χρόνια μην αγχωθήτε καθόλου αν είναι κλειστό το γυμναστήριο η αν οι υποχρεώσεις των γιορτών σας κρατούν μακριά από τη γυμναστική.

Σίγουρα δεν αποτελείται τον λεγόμενο «μέσο όρο» , που προτιμά τον καναπέ από το τρέξιμο ή την πίτσα από τα μήλα. Η περίπτωσή σας, είναι εντελώς διαφορετική. Γυμνάζεστε τακτικά-ίσως και πιο τακτικά από ότι θα έπρεπε- και μετά από χρόνια, λίγες μέρες δεν θα κάνουν τη διαφορά στο σώμα σας.

Επιβεβλημένη η ανάπαυλα από τη γυμναστική
Η απάντηση, έρχεται μέσα από τους έγκυρους «The London Times». Η εφημερίδα, καθησυχάζει τους… μανιακούς με τη γυμναστική αναγνώστες της και αναφέρει, πως μια μικρή ανάπαυλα από την άσκηση, θεωρείται όχι απλά απαγορευτική αλλά αντιθέτως, επιβεβλημένη!
Ακόμη και οι πιο έμπειροι αθλητές, γνωρίζουν τον «χρυσό κανόνα» της ανάπαυλας, αναφέρουν οι επιστήμονες. Κανόνας, που ισχύει, όχι μόνο για όσους κάνουν πρωταθλητισμό αλλά και για αυτούς, που εδώ και χρόνια ακολουθούν με συνέπεια ένα πρόγραμμα ασκήσεων.

Πλήρης αναδόμηση του οργανισμού
Και σίγουρα, τα αποτελέσματα, μόνο καταστροφικά δεν θα είναι. Κάθε οργανισμός, χρειάζεται λίγο χρόνο, για να αφομοιώσει τις αλλαγές στο σώμα του, που προέρχονται από την άσκηση. Αν αυτός ο χρόνος, δεν δοθεί, τότε, το πιθανότερο είναι, πως ο αθλούμενος θα κουραστεί, δεν θα μπορεί πλέον να αποδίδει με τον ίδιο τρόπο και θα ακολουθήσουν τραυματισμοί και κακώσεις, που θα πολλαπλασιάζονται διαρκώς.
Μιλάμε όμως, για ανάπαυλα, που διαρκεί μόνο μία ημέρα; Τι γίνεται στην περίπτωση, που επιθυμούμε να ξεκουραστούμε λιγάκι παραπάνω; Και πάλι, δεν υπάρχει πρόβλημα, απαντούν οι επιστήμονες. Στο διάστημα αυτό των «διακοπών» από τη γυμναστική, ο οργανισμός, θα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει τα αποθέματα γλυκογόνου στους μύες, να αυξήσει τα επίπεδα των υγρών του σώματος αλλά και να αφομοιώσει τις αλλαγές, που έχουν προκύψει με τη γυμναστική.

Και το βασικότερο; Ο αθλούμενος, θα έχει ενδεχομένως τη δυνατότητα να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες ύπνου, που έχει στερηθεί εξαιτίας της γυμναστικής, προσφέροντας ένα ακόμη «δώρο» στον κουρασμένο οργανισμό του. Όμως, επειδή και η ανάπαυλα έχει τα όριά της, φροντίστε να μην το παρακάνετε στην αποχή από τις αθλητικές σας δραστηριότητες.

Παν μέτρον άριστον…
Περίπου 1-3 ημέρες, αποτελούν το ιδανικό διάστημα για την ανάπλαση και αναδόμηση ενός καλογυμνασμένου οργανισμού, προκειμένου ο ασκούμενος να επωφεληθεί από την ξεκούραση, που τόσο έχει στερηθεί ο οργανισμός του αλλά και να μην «χαλαρώσει» σε τέτοιο βαθμό, που να δυσκολευτεί να ξαναμπεί στους ρυθμούς της προπόνησής του. Διαφορετικά, αν η ξεκούραση, ξεπεράσει τις 3 ημέρες, ελλοχεύει ο κίνδυνος, ο ασκούμενος να αρχίσει να προτιμά τον καναπέ από το τρέξιμο...

Καλά Χρίστούγεννα και μην ξεχνάτε να γυμνάζεστε !

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ