ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Αυτά τα φρούτα κρύβουν περισσότερη ζάχαρη απ’ ότι γνωρίζατε

Καλό θα ήταν να γνωρίζετε την ποσότητα ζάχαρις αυτών των φρούτων όταν τα καταναλώνετε.

Ριάνα Στυλιανού

Δεν είναι μυστικό ότι τα φρούτα είναι πολύ καλά για την υγεία μας, και εννοείται πολύ καλύτερα από μια χούφτα καραμέλες ή ένα κομμάτι κέικ. Αλλά, ορισμένα φρούτα έχουν υψηλότερα επίπεδα ζάχαρης από κάποια άλλα, κάτι που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να αποφύγετε αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζετε την ποσότητα ζάχαρης τους όταν τα καταναλώνετε.

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε, πως η ζάχαρη στα φρούτα είναι φυτική ζάχαρη και όχι πρόσθετη όπως αυτή στα αναψυκτικά, στα γλυκίσματα κτλ., οπόταν δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα για την ποσότητα που καταναλώνετε.

Επίσης, ενώ τα φρούτα έχουν σάκχαρα, εξακολουθούν να έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται στη διατροφή του ο καθένας από εμάς, και σύμφωνα με την κλινική Cleveland, η ποσότητα ινών στα φρούτα εξισορροπεί την ποσότητα ζάχαρης, αποτρέποντας τις αιχμές στο σάκχαρο του αίματος.

Τα φρούτα είναι γεμάτα με νερό και χωρίς λίπος (εκτός από τα αβοκάντο και τις ελιές, αλλά το λίπος τους είναι κυρίως ακόρεστο). Τα φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C, φολικό οξύ, βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και φυτικές ίνες. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά υποστηρίζουν την υγεία μειώνοντας τον κίνδυνο ασθενειών όπως καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και παχυσαρκίας.

Ένας καλός συνδυασμός για να απολαύσετε τα φρούτα σας είναι να τα συνδυάσετε με μια πηγή πρωτεΐνης, όπως για παράδειγμα: Ένα αχλάδι με ένα stick τυρί, ένα μήλο με φυστικοβούτυρο, μούρα με ελληνικό γιαούρτι ή ένα πορτοκάλι με αμύγδαλα.

Όσον αφορά την ποσότητα ζάχαρης των φρέσκων φρούτων είναι σίγουρα πολύ λιγότερη από τα αποξηραμένα, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα φρούτα, επομένως είναι καλύτερα να καταναλώνετε φρέσκα, εποχιακά φρούτα.

Στην τελική όμως, η κατανάλωση φρούτων εξαρτάται από τις δικές σας διατροφικές ή υγειονομικές ανάγκες και αξίζει τον κόπο να τις συζητήσετε με τον διατροφολόγο σας.

Πιο κάτω, καταγράψαμε τα φρούτα με την περισσότερη φυτική ζάχαρη.

1. Lychees
1 φλιτζάνι = 28.94g ζάχαρη

2. Passion fruit
1 φλιτζάνι = 6.43g ζάχαρη

3. Μπανάνα
1 φλιτζάνι (ψιλοκομμένη μπανάνα) =18.34g ζάχαρη

4. Μάνγκο
1 φλιτζάνι (σε φέτες) = 22.54g ζάχαρη

5. Λωτός
1 φρούτο = 21.05 g ζάχαρη

6. Κεράσια
1 φλιτζάνι = 17.69g ζάχαρη

7. Πορτοκάλια
1 φλιτζάνι (σε φέτες) = 16.83g ζάχαρη

8. Kiwi
1 φλιτζάνι = 16.81 g ζάχαρη

9. Δαμάσκηνα
1 φλιτζάνι = 16.37g ζάχαρη

10. Ανανάς
1 φλιτζάνι (σε κύβους) = 16.25g ζάχαρη

11. Γκρέιπφρουτ
1 φλιτζάνι (σε φέτες) = 16.05g ζάχαρη

12. Σταφύλια
1 φλιτζάνι = 14.05g ζάχαρη

13. Μπλε μύρτιλο
1 φλιτζάνι = 14.74g ζάχαρη

14. Αχλάδι
1 φλιτζάνι (σε φέτες) 14.32g ζάχαρη 

15. Βερίκοκο
1 φλιτζάνι (κομμένα στη μέση) = 14.32g ζάχαρη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
fruits  |  health  |  natural  |  nature  |  wellness  |  υγεία  |  φρούτα  |  ζάχαρη  |  φαγητό  |  βιταμίνες  | 

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση