ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Ριάνα Στυλιανού

Με αυτές τις συμβουλές θα δείτε ευχάριστες αλλαγές στο σώμα σας

Ως επί το πλείστoν, οι περισσότερες από εμάς έχουμε ένα συγκεκριμένο σωματότυπο στο μυαλό μας ως το πιο ιδανικό. Ίσως φταίνε τα social media, οι πασαρέλες μόδας ή ακόμα και ορισμένες mega- influencers που προωθούν ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής για να παραμένουν αδύνατες. Τα τελευταία χρόνια όμως, με την τεράστια επιρροή των Kardashians/ Jenners στο ευρύτερο κοινό, προωθώντας τις καμπύλες αλλά και το flat στομάχι με κοιλιακούς, μας δημιουργήθηκε και εμάς μια έμμονη ιδέα να αποκτήσουμε ένα τέτοιο σώμα.

Συγνώμη που θα σας χαλάσω λίγο τα σχέδια σας... άλλα δεν μπορείτε να κάνετε μια συγκεκριμένη διατροφή ή δίαιτα για να αποκτήσετε κοιλιακούς και ταυτόχρονα να χτίσετε μυϊκή μάζα στους γοφούς και στον πισινό. Ο κάθε στόχος έχει τη δική του αναλογία στο φαγητό, και δυστυχώς η απώλεια λίπους για να αναδειχτούν οι κοιλιακοί σας με την μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται το σώμα σας για να κτίσει ένα δυνατό καλοσχηματισμένο σώμα, έρχονται σε αντιπαράθεση. Με αυτό το σκεπτικό, σας προτείνω να επικεντρωθείτε πρώτα στη μυϊκή ενδυνάμωση, προτού σπεύσετε στη γράμμωση των κοιλιακών σας.

Στη προσπάθεια να κτίσετε μυς στο σώμα σας, είναι σημαντικό να εντάξετε τη σωματική άσκηση στην καθημερινότητά σας και να τρέφεστε σωστά, πριν και μετά από αυτή. Η καλύτερη άσκηση που θα δυναμώσει τους γοφούς σας αλλά και τους κοιλιακούς σας ταυτόχρονα, (όλα σε ένα δηλαδή) είναι τα squats και τα deadlifts. Αυτές οι ασκήσεις επικεντρώνοντε στην ενδυνάμωση του κορμού σας περισσότερο από κάθε άλλη άσκηση κοιλιακών.

Πώς να κτίσετε μυϊκή μάζα με τη σωστή διατροφή
Εφόσον εντάξετε τη σωματική άσκηση στη ζωή σας, αυτό πάει να πει πως χρειάζεστε περισσότερη πρωτεΐνη. Κάθε φορά που ασκείστε, ενθαρρύνετε τους μυς σας να ανοικοδομηθούν. Αλλά και αυτοί με τη σειρά τους χρειάζονται τα αμινοξέα που παρέχει η πρωτεΐνη για να επουλωθούν σωστά. Διαφορετικά, θα καταλήξετε να τραυματίσετε τους μυς σας.

Δεν είναι απαραίτητο να υπερ καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης για να επουλώσετε τους μύες σας, αλλά βεβαιωθείτε πως υπάρχει σε κάθε σας γεύμα, ειδικότερα σε αυτό μετά την άσκηση, εφόσον το σώμα σας μπορεί να απορροφήσει ευκολότερα τις πρωτεΐνες και την ενέργεια από τους υδατάνθρακες, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιεί στην επούλωση των μυών.

Ακόμη και αν δεν είστε τόσο πεινασμένες μετά την άσκηση, καλό θα ήταν να  καταναλώνετε ένα σνακ που να συνδυάζει τα δύο (πρωτεΐνη και υδατάνθρακες). Το σώμα σας, θα σας ευχαριστήσει γι’ αυτό.

Γράμμωση των κοιλιακών
Όλοι μας γνωρίζουμε πως το να αποκτήσει κάνεις κοιλιακούς δεν είναι καθόλου εύκολο. Χρειάζονται αρκετές θυσίες και πολλούς περιορισμούς. Τα ποσοστά λίπους πρέπει να είναι εξαιρετικά χαμηλά για να μπορέσει κάνεις να διακρίνει καλοσχηματισμένους κοιλιακούς στο σώμα του και το σημαντικότερο είναι να μην παρασυρθεί κανείς στην πορεία και χάσει τον έλεγχο με το φαγητό.

1. Το μυστικό κρύβεται στο να τρώτε υγιεινά φαγητά που να σας κρατάνε χορτάτους για αρκετή ώρα. Όπως αναφέραμε προηγούμενως στη σημαντικότητα της πρωτεΐνης, η κατανάλωσή της θα βοηθήσει επίσης στο σχηματισμό των κοιλιακών σας. Τα τρόφιμα με μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης είναι πολύ πιο χορταστικά από τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα να σταματήσει τη κακή συνήθεια του ανθυγιεινού snacking.

2. Επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγατε τη ζάχαρη όσο περισσότερο μπορείτε, εφόσον αυτή τείνει να κάνει το σώμα σας πιο πεινασμένο απ’ ότι πραγματικά είναι.

3. Είναι σημαντικό να καταναλώνετε μια υγιεινή ποσότητα υδατανθράκων γιατί αυτοί είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώμα σας. Με αυτό στο μυαλό, μην αποφεύγετε το φαγητό (ειδικότερα τους υδατάνθρακες) πριν από την άσκηση εφόσον το σώμα σας δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στη γυμναστική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
γυμναστική  |  υγεία  |  ομορφιά  |  καλή ζωή  |  γοφοί  |  κοιλιακοί  |  γυναίκα  |  health  |  gym  |  diet  |  butt  |  abs  |  workout  |  tips  |  how to

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ