ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

newsroom must

Το κρύο τσάι τονώνει τον μεταβολισμό και αυξάνει τις καύσεις πολύ περισσότερο από το ζεστό

Και εκεί που αναζητάμε δροσερά ροφήματα που δε θα μας "φορτώσουν" θερμίδες, σκεφτήκαμε το δημοφιλές, κρύο τσάι. Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη από πανεπιστήμιο της Ελβετίας, το κρύο τσάι τονώνει τον μεταβολισμό και αυξάνει τις καύσεις πολύ περισσότερο από το ζεστό.

- Το τσάι είναι γνωστό για την αντικαρκινική και την αντιοξειδωτική του δράση καθώς, περιέχει οκτώ ως δέκα φορές περισσότερες αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες από τα φρούτα και τα λαχανικά.

- Είναι από τις πιο πλούσιες πηγές ενυδάτωσης του οργανισμού, μετά το νερό. Εκτός από τα οφέλη του στην υγεία μας βελτιώνει την όψη του φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα.

- Πέραν από τις αυξημένες καύσεις, μελέτες έδειξαν ότι το κρύο τσάι προωθεί και την οξείδωση του λίπους, δηλαδή την αξιοποίηση του λίπους, το οποίο είναι συσσωρευμένο στο σώμα ως πηγή ενέργειας, ενώ παράλληλα μειώνει τη μεταβολική επιβάρυνση της καρδιάς.

- Αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική στα αναψυκτικά της αγοράς, καθώς δεν περιέχει ζάχαρη. Πιο αναλυτικά τα 330 ml κρύου τσαγιού περιέχουν μόλις 2 θερμίδες!

Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για να το φτιάξετε και να το πιείτε ζεστό, μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και να το τοποθετήσετε σε νερό, αφήνοντας το για μερικά λεπτά. Έτσι θα έχετε τα αποτελέσματα που χρειάζεστε για το αδυνάτισμα, χωρίς να χρειαστεί να χαλάσετε πολύ χρόνο μέσα στη μέρα σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ