ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Περισσότερα από 100 εμβόλια δοκιμάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο κατά του κορωνοϊού

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δημοσιοποίησε οδηγίες για την έγκριση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ανακοινώνοντας ότι το εμβόλιο θα πρέπει να προλαμβάνει ή να μειώνει τις σοβαρές συνέπειες της ασθένειας τουλάχιστον στο 50% των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Περισσότερα από 100 εμβόλια δοκιμάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο κατά της COVID-19 που έχει στοιχίσει τη ζωή 126.100 Αμερικανών, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες όπως η Moderna Inc, Pfizer Inc and AstraZeneca Plc, έχουν ριχτεί στον αγώνα για την ανάπτυξη του εμβολίου, η οποία ίσως χρειαστεί από 12 έως 18 μήνες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Ενώ η FDA έχει δεσμευτεί να επισπεύσει αυτό το έργο, δεν θα κάνουμε "περικοπές" στις αποφάσεις μας"», ανακοίνωσε την Τρίτη η Υπηρεσία.

Οι αντιδράσεις των φαρμακευτικών

Σε μία πρώτη αντίδραση, ο Γκρέγκορι Πόλαντ, διευθυντής της Mayo Vaccine Research Group, δήλωσε ότι οι οδηγίες της FDA «είναι αρκετά τυπικές, μοιάζουν σχεδόν με τις οδηγίες εμβολίων κατά της γρίπης».

Μάλιστα, οι προϋποθέσεις για την έγκριση του εμβολίου, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι πολύ αυστηρές - «ισως είναι κατάλληλες για ένα εμβόλιο COVID-19 πρώτης γενιάς» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τη διαχείριση της πανδημίας, Δρ Αντονι Φάουτσι, εξέφρασε πριν μερικές ημέρες την απόλυτη βεβαιότητα παρασκευής ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου κατά της COVID-19, πιθανώς μέχρι τα τέλη του έτους ή την αρχή του επομένου.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ