ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Φτιάξτε low calories bars με κακάο και καρύδα

Αν ψάχνετε για ένα υγιεινό αλλά ταυτόχρονα νόστιμο σνακ, ίσως θα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτές τις ενεργειακές μπάρες από κακάο και καρύδα. Δεν περιέχουν επιπρόσθετη ζάχαρη ούτε συντηρητικά και γαλακτοκομικά. Επιπλέον, δεν χρειάζονται ψήσιμο, μεταφέρονται εύκολα και χορταίνουν, χωρίς να βαραίνουν το στομάχι.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (ΓΙΑ 16 ΜΠΑΡΕΣ)
• 2 φλιτζάνια αποξηραμένα φοινίκια (χουρμάδες - medjool dates)
• 1 ½ φλιτζάνι ωμά κάσιους
• 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
• 1/3 φλιτζανιού σκόνη κακάο
• 1/8 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
• 2 φλιτζάνια τριμμένη αποξηραμένη καρύδα (κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε τα φοινίκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα.
2. Μετά προσθέτουμε τα ωμά κάσιους και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Προσθέτουμε στο μείγμα τη σκόνη κακάο και το αλάτι.
4. Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και χτυπάμε για ακόμα μια φορά.
5. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί και εφαρμόζουμε το μείγμα. Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 30-60 λεπτά.
6. Αφαιρούμε το μείγμα από την κατάψυξη, αναποδογυρίζουμε σε σανίδι, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε μπάρες.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΠΑΡΑ
240 θερμίδες
4γρ πρωτεϊνη
10γρ λίπος
39 γρ υδατάνθρακες
5γρ φυτικές ίνες

ΟΦΕΛΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΚΑΟ
Είναι ένα αφέψημα με ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Tο κακάο περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδινών, συστατικών που έχουν αντιοξειδωτική δράση, παρεμποδίζοντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών, με αποτέλεσμα να προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.

ΚΑΡΥΔΑ
O καρπός της καρύδας αποτελεί μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Έτσι, προσφέρει το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, η καρύδα είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος, αλλά περισσότερο από το μισό αυτό λίπος προέρχεται από το λαυρικό οξύ, ένα μοναδικό λιπίδιο που είναι γνωστό για τις αντι-ιϊκές, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες.

ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ
Είναι πλούσιοι σε φυσικά σάκχαρα, κυρίως φρουκτόζη, ενώ περιέχουν φυτικές ίνες και διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Επίσης, έχουν μία από τις υψηλότερες περιεκτικότητες πολυφαινολών (αντιοξειδωτικών ουσιών) ανάμεσα σε όλα τα αποξηραμένα φρούτα. Οι χουρμάδες φαίνεται να έχουν καρδιοπροστατευτική και αντικαρκινική δράση

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

X