ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Σταύρη Φράγκου

Tα παιδιά είναι αθώα, δεν αντιλαμβάνονται μερικές φορές τον κίνδυνο και έτσι έρχονται αντιμέτωπα με αρκετές απειλές τις οποίες δεν μπορούν να χειριστούν. Οι επιτήδειοι είναι πιο μεγαλόσωμοι, πιο δυνατοί και συνήθως είναι δύσκολη η αποφυγή της επίθεσης ή της απαγωγής.

Πόσες φορές ακούσατε ότι εξαφανίστηκαν παιδιά από το σχολείο; Αρκετές... και η κατάσταση αυτή είναι λυπηρή, αλλά από την άλλη σαν γονιοί αναρωτιέστε το πόσο πιθανό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο και σ' εσάς. Είναι τόσο εύκολο για έναν άγνωστο να "παρασύρει" το παιδί σας; Ίσως ναι, γι' αυτό σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε από τη δική σας πλευρά τα παιδιά σας.

1.Μάθετε στα παιδιά σας να ζητούν βοήθεια αν αισθανθούν κίνδυνο και να μην φοβούνται τους αγνώστους γιατί αυτό τους φέρει αντίθετα αποτελέσματα και να πανικοβληθούν.

2.Εξηγήστε τους τον όρο άγνωστος για να καταλάβουν πιο εύκολα την έννοια αυτή και να μην τα κάνετε να ανησυχήσουν για να προκληθεί πανικός. Άγνωστος είναι ο οποιοσδήποτε δεν γνωρίζετε καλά. Μπορεί οι περισσότεροι «άγνωστοι» είναι καλοί άνθρωποι απλά υπάρχει και ένα ποσοστό το οποίο μπορεί να θέλουν να προκαλέσουν κακό.

3. Τα παιδιά πρέπει πάντα να είναι υπό την επίβλεψη ενήλικα.

4. Αποφεύγετε να ντύνετε τα παιδιά με κομμάτια που αναγράφουν το όνομα τους. (τσάντα και tshirts).

5. Μιλήστε στο παιδί σας για τους κινδύνους έξω από το σπίτι και το σχολείο.

6. Αν δουν άγνωστο να απομακρύνονται και να κατευθύνονται σε πιο οικείο πρόσωπο.

7. Μάθετε τους να μπορούν να φωνάξουν και να τρέξουν για βοήθεια αν η κατάσταση το επιβάλλει.

8. Μειώστε τις αναρτήσεις στα social media με φωτογραφίες των παιδιών σας, location του σπιτιού σας και οποιαδηποτε τακτική δραστηριότητα κάνετε με τα παιδιά σας. Η μείωση των αναρτήσεων θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την παρακολούθηση προσωπικών στοιχείων, των ίδιων των παιδιών σας αλλα και να κρατήσετε μακριά αυτούς που ασχολούνται με την παιδική πορνογραφία.

9. Μάθετε στα παιδιά σας πως οι ενήλικες δεν χρειάζονται βοήθεια από παιδιά άρα αν τους ζητηθεί από κάποιον άγνωστο να μην ακολουθήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Στο επίκεντρο τα κίνητρα του δράστη της απαγωγής, μετά το θρίλερ

Τι να πω στο παιδί μου όταν με ρωτήσει για την απαγωγή;

Απαγωγή 11χρονων αγοριών στη Λάρνακα: Νέες πληροφορίες για τον ύποπτο

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ