ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Ποιοι επηρεάστηκαν λιγότερο

Κατά 74% πιο πεσμένη είναι η ψυχολογία μας λόγω του κορωνοϊού σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Johns Hopkins που δημοσιεύθηκε στο Psychiatry Research.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έρευνα είναι πιο πιθανών άνθρωποι οι οποίοι είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν γνώσεις να βρίσκονται σε μια καλύτερη και πιο θετική συναισθηματική κατάσταση.

Ο καθηγητής Haiyang Yang μέσα από δύο εθνικές έρευνες στην Κίνα στην αρχή του κορωνοϊού διαπίστωσε ότι η πανδημία έριξε κατά 74% την αίσθηση ευεξίας και καλής συναισθηματικής κατάστασης των ανθρώπων. Μερικοί από τους λόγους για τα αποτελέσματα αυτά ήταν το ότι κάποιοι ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες και οι σχέσεις τους εν μέσω καραντίνας.

Ο καθηγητής Yang και ο συνεργάτης του Jingjing Ma από το Πανεπιστήμιο Peking διαπίστωσαν ακόμα ότι όσοι ήταν ενημερωμένοι και είχαν γνώση για το τι συνέβαινε ήταν περισσότερο ευτυχισμένοι. Αυτό οφείλετε κυρίως στο αίσθημα ελέγχου που είχαν οι άνθρωποι.

«Οι αντιλήψεις των ανθρώπων για τον εαυτό τους είναι πολλές φορές πιο ισχυρές στην επιρροή της συναισθηματικής τους κατάστασης από ό,τι οι αντίστοιχες αντικειμενικές πτυχές», δήλωσε ο Dr. Yanh.

«Οι πηγές φροντίδας της ψυχικής υγείας θα πρέπει να γίνουν πιο εύκολα διαθέσιμες σε ανθρώπους που είναι ευάλωτοι ψυχολογικά κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Πρέπει να αναπτυχθούν συγκεκριμένες πολιτικές, προγράμματα και παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην προώθηση θετικών οικογενειακών σχέσεων κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης καραντίνας. Τέλος, προσπάθειες που θα αυξήσουν τις γνώσεις των ανθρώπων σχετικά με την αποτελεσματική πρόληψη της μόλυνσης από κορωνοϊό μπορούν να ενισχύσουν το αίσθημα του ελέγχου γύρω από την κατάσταση» τόνισε ο Dr. Yang.

Με πληροφορίες από το ygeiamou.gr 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ