ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Ριάνα Στυλιανού

Το μυστικό κρύβεται στο σωστό πλύσιμο και το στέγνωμα.

Εφόσον έχετε εντοπίσει το μαγιό που θέλετε να σας συνοδεύει στις καλοκαιρινές σας βουτιές στη θάλασσα, τώρα, πρέπει να μάθετε πώς να διατηρήσετε αυτό το μαγιό σε άριστη κατάσταση όσο περισσότερο μπορείτε. Το μυστικό κρύβεται στο σωστό πλύσιμο και το στέγνωμα, όπως επίσης και στο απορρυπαντικό που αχρησιμοποίητε.  

Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να αποφύγετε όσο μπορέιτε, φθορές στο μαγιό σας.

1. Ακόμα και όταν δεν έχετε βουτήξει στο νερό, για οποιονδήποτε λόγο, καλό είναι πλένετε πάντα το μαγιό σας για να απομακρύνετε τυχόν λεκέδες από αντηλιακό αλλά και μικρόβια που συνορεύονται στην επιφάνια. 

 2. Το πλύσιμο του μαγιό στο πλυντήριο ρούχων είναι καταστροφικό γιατί ξεθωριάζει τα χρώματα και ξεχειλώνει το ύφασμα. Μια λεκάνη με κρύο νερό και κάποιο απαλό απορρυπαντικό αρκούν ώστε να το ξεπλύνετε από το αλάτι ή το χλώριο. Επιπλέον, μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε λίγο ξύδι ή ακόμα και σαπούνι των χεριών εάν δεν βρίσκεστε σπίτι σας. 

3. Μην μουλιάσετε το μαγιό σας στη λεκάνη με απορρυπαντικό για ένα ολόκληρο βράδυ, γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του υφάσματος. Αφήστε το για περίπου 30 λεπτά μάξιμουμ και μετά ξέπλυνέ το με άφθονο κρύο νερό. 

4. Μην αφήσετε το μαγιό σας να στεγνώσει στον ήλιο, γιατί αυτό θα προκαλέσει φθορά στο ύφασμα με αποτέλεσμα να μην έχει πια σωστή εφαρμογή. Αντιθέτως, στύψτε το ελαφρά για να φύγουν τα πολλά νερά και μετά τυλίξτε το σε μια πετσέτα ώστε να απορροφήσει το υπόλοιπο νερό. 

  

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ