ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Ριάνα Στυλιανού

Τελικά η περίοδος σταματά στο νερό;

Περίοδος και καλοκαίρι... είναι ένας συνδυασμός που φέρνει μια γκριμάτσα ανησυχίας, πόνου και δυσφορίας σε όλων τα πρόσωπά μας. Είτε επειδή οι κράμπες είναι αφόρητες, είτε επειδή θέλετε να φάτε το body weight σας σε σοκολάτα είτε επειδή τα mood swing σας είναι δεκάδες. Πόσες φορές έτυχε να ακούσετε ένα λυπητερό τραγούδι ή μια μπαλάντα και να αρχίσετε να κλαίτε... χωρίς λόγο; Πολλές φορές, σε όλες μας έχει συμβεί.

Ή το χειρότερο, όταν είμαστε αδιάθετες το καλοκαίρι στη πλαζ, η ταλαιπωρία του να αλλάζουμε συνεχώς ταμπόν και σερβιετάκια είναι κουραστική... αλλά όπως και να το κάνουμε, όλα αυτά είναι στη ζωή. Υπάρχουν και διάφοροι μύθοι περί περιόδου που σήμερα πρόκειται να τους ισοπεδώσουμε, για παράδειγμα η εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της περιόδου... ναι μπορεί να γίνει, οπόταν αν δεν επιθυμείτε μια εγκυμοσύνη σε αυτή τη στιγμή της ζωή σας, πρέπει να είστε προσεκτικές ακόμα και όταν είστε αδιάθετες.

Ακόμα ένας μύθος που ακούω πολύ συχνά. Είναι πως η ροή του αίματος σταματά μέσα στο νερό... επομένως η χρήση ταμπόν δεν είναι απαραίτητη μέσα στο νερό. Oh well, αυτό και αν είναι λάθος. Η περίοδος δεν σταματά στ νερό, απλός η πίεση του νερού εμποδίζει το αίμα να βγει προς τα έξω. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως το να μπαίνετε στο νερό χωρίς ταμπόν ή ένα menstrual cup (εμμηνορροϊκό κύπελλο) είναι πρέπον γιατί μόλις βγείτε από τη θάλασσα, η πίεση του νερού σταματά, επόμενος η ροή του αίματος ξεκινά.

Προτιμήστε τα ταμπόν που δεν είναι τόσο απορροφητικά γατί τα άλλα συσσωρεύουν περισσότερα μικρόβια από την θάλασσα κτλ. Είναι σημαντικό επίσης να αλλάξετε αμέσως το ταμπόν σας μόλις βγείτε από τη θάλασσα γιατί το φουσκωμένο ταμπόν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία σας, όπως λοιμώξεις και πολλά αλλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ