ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πώς διατηρούμε τη συγκέντρωσή μας στην εποχή των notifications;

Αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα: στην εποχή όπου κυριαρχούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου όλη μας η ζωή περνάει μπροστά από μια οθόνη (κινητού, υπολογιστή, τηλεόρασης κ.ά.) χωρίς περιθώριο για σκέψη, όταν έρχεται πραγματικά η ώρα να διεκπεραιώσουμε μια σημαντική εργασία, τα πράγματα γίνονται πραγματικά δύσκολα. Κάθε δευτερόλεπτο το εγκέφαλός μας «καταναλώνει» 11 εκατομμύρια πληροφορίες και μπορεί να επεξεργαστεί μόλις τις 40, κι αυτό είναι ακόμη υπερβολικό, όταν πραγματικά θέλουμε να επικεντρωθούμε αποκλειστικά και μόνο σε μία.

1 Μακριά από κινητό
Ναι, ήταν η πρώτη και η αναμενόμενη λύση. Δημιουργήστε μέσα στο σπίτι ή στον εργασιακό σας χώρο «ζώνες» απαλλαγμένες από διάφορα gadgets και απελευθερωθείτε από τα… δαιμόνια της τεχνολογίας. Οι ειδοποιήσεις που έρχονται ανύποπτα, τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα από φίλους και ομάδες στις διάφορες εφαρμογές δεν θα σας επιτρέψουν με τίποτα να συγκεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε να κάνετε.

2 Μια μικρή βόλτα θα σας σώσει
Όταν νιώσετε ότι το μυαλό σας δεν μπορεί να λειτουργήσει, όταν έχετε στερέψει από ιδέες και έχετε ήδη εργαστεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, παράγοντας πραγματικά έργο, τότε μη διστάσετε να κάνετε μια μικρή βόλτα έξω, να περπατήσετε για πέντε – δέκα λεπτά και να καθαρίσετε το μυαλό σας.

3 Ρυθμίστε τα κίνητρά σας
Mια εργασία με χαμηλό κίνητρο καταντά βαρετή. Μια εργασία με υψηλό κίνητρο, αντίθετα, γίνεται αγχωτική σε αποτρεπτικό βαθμό. Πρέπει, λοιπόν, να διατηρήσετε τα επίπεδα κινητοποίησής σας σε υγιή βαθμό, ώστε να μπορείτε να ολοκληρώνετε ένα καθήκον σας με συνέπεια και θέληση.

4 Ορίστε προτεραιότητες
Καλό θα ήταν να δημιουργήσετε δύο ξεχωριστές λίστες με τις υποχρεώσεις σας. Στη μια λίστα θα καταγράψετε αναλυτικά όσα πρέπει να γίνουν ώστε να επιτευχθεί ένας συγκεκριμένος στόχος στη δουλειά κ.ο.κ. και στην άλλη θα καταγράφετε όλα όσα έρχονται στο μυαλό σας σχετικά με άλλες καθημερινές υποχρεώσεις σας. Για παράδειγμα, υποχρεώσεις σχετικά με τα φροντιστήρια των παιδιών σας, το καθαριστήριο ή την υπεραγορά δεν μπορούν να βρίσκονται στην ίδια λίστα με τα μέιλ που πρέπει να στείλετε σήμερα.

5 Καθημερινή αυτοαξιολόγηση
Καλό θα ήταν κάθε πρωί ή προτού ξεκινήσετε την εργασία σας να… υποβάλλετε στον εαυτό σας τα εξής ερωτήματα: πού βρίσκομαι τώρα; τι περιμένω να κερδίσω από αυτό και τι θέλω να κερδίσω; Πώς λειτούργησα σε παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν; Θέλω να αλλάξει κάπως η διαδικασία; Αν ναι, τότε πώς; Ποιες πληροφορίες πρέπει να αποβάλω από το περιβάλλον μου ώστε να εργαστώ απρόσκοπτα;

6 Υπενθυμίστε τον εαυτό σας
Τα κίνητρα για τη διεκπεραίωση μιας εργασίας μας, όσο ισχυρά κι αν είναι, όσο προχωράμε προς το τέλος και με τα πράγματα να δυσκολεύουν, θα δείτε ότι ξεθωριάζουν. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να ορίσετε υπενθυμίσεις στο τηλέφωνό σας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι οποίες θα σας υπενθυμίζουν πως μέχρι ενός δεδομένου σημείου θα έπρεπε να έχετε φέρει σε πέρας ένα συγκεκριμένο στάδιο της εργασίας σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση