ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Τι αναφέρουν ειδικοί για μολυσματικές ασθένειες στην HuffPost

Είτε μας αρέσει είτε όχι οι μάσκες έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Εννοείτε ότι δεν καθόμαστε στο σπίτι μόνοι φορώντας τις μάσκες όμως τις χρησιμοποιούμε συχνά από μια επίσκεψή μας στο περίπτερο μέχρι το σχολείο και την δουλειά.

Μπορεί ακόμη να μην την έχουμε συνηθίσει και κάποτε να την ξεχνάμε με αποτέλεσμα να γυρνάμε στο αμάξι για να την πάρουμε όμως οι περισσότεροι έχουμε συμμορφωθεί. Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία όλοι μάθαμε τα πάντα για τις μάσκες, ποιες είναι πιο καλές, πώς τις φοράμε, πώς τις πετάμε αν είναι μιας χρήσης ακόμα και πώς τις πλένουμε!

Τώρα θα πρέπει να μάθουμε και πώς τι φυλάμε στο σπίτι έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης. Για αυτό τον λόγο η HuffPost Canada μιλώντας με ειδικούς για μολυσματικές ασθένειες μας δίνει συμβουλές για το πώς να τις αποθηκεύσουμε με ασφάλεια.
Καταρχάς ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μια φορά ότι αναφερόμαστε σε υφασμάτινες μάσκες και όχι «ιατρικές» τις οποίες απορρίπτουμε αμέσως μετά την χρήση τους.

Ο Πήτερ Σιν - Χονγκ, γιατρός μολυσματικών ασθενειών και καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φραντζίσκο προτείνει να δημιουργήσουμε ένα χώρο στο σπίτι οποίος είναι καθαρός και στεγνός για να τοποθετούμε εκεί τις μάσκες και να μην τις αγγίζουμε εμείς η να έρχονται σε επαφή με άλλα αντικείμενα.

«Για παράδειγμα, δεν θα φυλούσα ποτέ τις μάσκες στο συρτάρι με τα εσώρουχα ή στο μέρος που υπάρχουν πετσέτες κουζίνας... Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αφήνει κανείς τις καθαρές μάσκες από ύφασμα σε μια περιοχή που δεν ”επισκέπτεται” συχνά ανθρώπινο χέρι.
Όσον αφορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί που ξεχνάνε την μάσκα τους η Αμάντα Κάστελ, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Σχολικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας Milken, του Πανεπιστημίου George Washington λέει «Αν δεν θυμόμαστε κάθε φορά που φεύγουμε από το σπίτι να πάρουμε μαζί σας την μάσκα μας, μια καλή ιδέα είναι να την βάλουμε κάπου κοντά στην πόρτα του σπιτιού». Με ένα μικρό καρφί στον τοίχο κοντά στην πόρτα έχεις αμέσως ένα χώρο για να την κρεμάσεις και να την βλέπεις φεύγοντας από το σπίτι.

SOS!!! Ποτέ μην αφήνεται τις λερωμένες μάσκες κοντά στις καθαρές. Προσπαθήστε να τις διαχωρίσετέ η μετά το τέλος της ημέρας απλά πετάξτε τις στο κάδο με τα βρώμικα ρούχα σας.

«Εστιάζουμε στον COVID -19, αλλά υπάρχουν 300 άλλοι ιοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα», λέει ο Σιν - Χονγκ. «Το κρατήσουμε τις καθαρές μάσκες χωριστά για κάθε άτομο είναι απλώς μια καλή πρακτική ελέγχου των λοιμώξεων. Εάν κάθε μέλος του σπιτιού χειριστεί το δικό του απόθεμα καθαρών μασκών με δική του ευθύνη, αυτό μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης.»

Αλλιώς μπορούν όλες οι καθαρές μάσκες να της οικογένειας να βρίσκονται σε ένα μέρος και να υπάρχει ένας υπεύθυνος διανομή στο σπίτι.
Κάτι άλλο που βλέπουμε συχνά είναι να πετάμε εκτεθειμένες τις μάσκες σε τσάντες και σακίδια. Καλό θα ήταν να της τοποθετούμε πρώτα σε μια χάρτινη σακούλα ή πλαστική με φερμουάρ και έπειτα να τις βάζουμε στην τσάντα μας. «Ας σκεφτούμε να την μεταφέρουμε σε μια μικρή σακούλα που μπορεί να είναι κλειστή ώστε να παραμένει καθαρή, στεγνή και να μην υποστεί ζημιά», λέει η Κάστελ.

Μην ξεχνάτε να πλένετε συχνά τις μάσκες σας και να τηρείται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε συνδυασμό με την χρήση της μάσκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ