ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Ριάνα Στυλιανού

Η υγιεινή είναι το A και το Ω για κάθε γυναίκα

Το καλοκαίρι, πέραν του ότι περνάμε τέλεια στην παραλία με την παρέα και απολαμβάνουμε δροσερά cocktails στα παραθαλάσσια μπαρ του νησιού μας... από την άλλη αυξάνονται και οι πιθανότητες στην εμφάνιση ουρολοίμωξης, εφόσον από τα μπάνια στη θάλασσα ή στις πισίνες, οι οποίες μπορεί να είναι γεμάτες μικρόβια ή να μην συντηρούνται κατάλληλα, να είναι ο λόγος που αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό αυτή την περίοδο.

Το παραπάνω, σε συνδυασμό με το βρεγμένο μαγιό και την υγρασία που αναπτύσσεται, ευνοεί τον πολλαπλασιασμό μικροβίων και αυξάνει τις πιθανότητες για εμφάνιση της ουρολοίμωξης. 

Μερικά συμπτώματα που δείχνουν πώς μπορεί να έχετε ουρολοίμωξη είναι τα παρακάτω:

Πόνος ή κάψιμο όταν ουρείτε
Συχνουρία
Πόνος στην πλάτη ή στην πλευρά σας κοντά στα πλευρά
Πίεση στην κάτω κοιλιά σας
Τα ούρα είναι θολά, αιματηρά ή έχουν έντονη μυρωδιά
Πυρετός ή ρίγη

Πώς μπορείτε να αποφύγετε την ουρολοίμωξη; 

1. Αποφύγετε να μένετε με βρεγμένο μαγιό για πολύ ώρα πάνω σας. Εάν γνωρίζεται πώς είστε πιο ευαίσθητες στο να πάθετε ουρολοίμωξη, τότε θα σας πρότεινα να αλλάζατε αμέσως μπικίνι, μόλις βγείτε από τη θάλασσα.

2. Εάν έχετε στα plans σας να επισκεφθείτε κάποιο beach bar ή ένα εστιατόριο μετά την παραλία, βεβαιωθείτε πως θα έχετε ένα εσώρουχο στην τσάντα σας για να απαλλαγείτε από το μαγιό.

3. Φροντίστε να σκουπίζεστε πάντα από μπροστά προς τα πίσω.

4. Προτιμήστε βαμβακερά εσώρουχα, τα οποία αφήνουν την περιοχή να “αναπνέει” και αποφύγετε όσο μπορείτε τα συνθετικά.

5. Ουρήστε πριν και μετά το σεξ. Μετά το σεξ είναι εξίσου σημαντικό να πλένεστε τοπικά στην περιοχή, για να απομακρύνονται όσο το δυνατόν περισσότερα μικρόβια.

6. Μην αμελείτε τη συνήθεια να πηγαίνετε συχνά τουαλέτα όταν χρειάζεστε επειδή πνίγεστε στη δουλειά ή βαριέστε. Όσο αργείτε, τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται στην κύστη σας... τα οποία με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν την ουρολοίμωξη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ