ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πώς να καταλάβετε αν έχετε κρυολόγημα ή γρίπη

Για να μην μπερδευτείτε και πάρετε άλλα αντί άλλων χάπια, για να μην κάνετε αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, σας παραθέτουμε τις διαφορές μεταξύ γρίπης και ενός απλού κρυώματος.

Οι εποχιακές ιώσεις είναι κυρίως ιογενείς λοιμώξεις του άνω και κάτω αναπνευστικού, ενώ τα συμπτώματά τους είναι συνήθως ήπια, με χαρακτηριστικότερα το φτέρνισμα, το συνάχι, το βήχα, τον πονόλαιμο, την ιγμορίτιδα, τα δέκατα ή τον πυρετό. Το κοινό κρυολόγημα είναι η πιο συχνή μορφή λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, η οποία είναι και εξαιρετικά μεταδοτική. Συχνά συγχέεται με τη γρίπη, προκαλείται όμως από διαφορετικούς ιούς και είναι πιο ήπιο. Ενίοτε πάντως η γρίπη δεν είναι ένα «βαρύ κρυολόγημα» αλλά μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή, ειδικά για τους πολύ μικρούς ή τους ηλικιωμένους.

Κρυολόγημα
Τα συμπτώματα εμφανίζονται σταδιακά
Θα αισθανθείτε αδιαθεσία, αλλά θα πρέπει να είστε σε θέση να συνεχίσετε τις συνήθεις καθημερινές σας δραστηριότητες
Κυρίως επηρεάζει τη μύτη και το λαιμό σας
Μπορεί να έχετε βήχα
Ήπια έως μέτρια δυσφορία στο στήθος
Σπάνια εμφάνιση πονοκέφαλου

Γρίπη
Τα συμπτώματα εμφανίζονται ξαφνικά
Μπορείτε να αισθανθείτε απολύτως εξαντλημένοι και ανίκανοι να πραγματοποιήσετε τη συνηθισμένη καθημερινή σας δραστηριότητα
Συχνά περιλαμβάνει πυρετό, κόπωση και πόνο στους μυς
Συνήθως εμφανίζεται ξηρός, μη παραγωγικός βήχας
Συχνά συχνή δυσφορία στο στήθος
Συχνή εμφάνιση πονοκέφαλου

Πρόληψη
Το «κλειδί» για την πρόληψη των ιώσεων είναι ένα υγιές και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις και να προφυλαχθούμε από τις βλαβερές συνέπειες της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Η ισορροπημένη διατροφή, η αποχή από το κάπνισμα, η κατάλληλη άσκηση, ο επαρκής ύπνος και γενικά ο υγιεινός τρόπος ζωής, μπορούν να συντελέσουν στην ενίσχυση της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.
- Οι ιοί που προκαλούν κρυολογήματα και γρίπη μεταδίδονται από την επαφή με τα χέρια και από σταγονίδια που απελευθερώνονται στον αέρα από τον βήχα και το φτάρνισμα, το πλύσιμο των χεριών με ζεστό νερό και σαπούνι είναι σημαντικό προληπτικό μέτρο, όπως και το να αποφεύγουμε να αγγίζουμε τα μάτια ή τη μύτη μας με τα χέρια.
- Φροντίζουμε να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας, 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα ή ποδήλατο, γιόγκα κ.λπ. καθώς ο ρόλος της είναι σημαντικός στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και στη συνολική μας υγεία.
- Για να διαφυλάξουμε τον οργανισμό μας την περίοδο έξαρσης της γρίπης, συνιστάται η αποφυγή της πολλής ζάχαρης, του αλκοόλ, αλλά και του έντονου στρες, το οποίο συνήθως ρίχνει τις άμυνές μας. Κρίσιμης σημασίας αποδεικνύεται, επίσης, και η καλή ενυδάτωση, με την κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερων υγρών – νερού και χυμών.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση