ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Ριάνα Στυλιανού

Εντάξετε αυτές τις συνήθειες στην καθημερινότητά σας... για ένα πιο ασφαλές αύριο

Το φετινό καλοκαίρι είναι χωρίς αμφιβολία, πολύ διαφορετικό από τα άλλα, εφόσον η πανδημία του κορωνοϊου μας έχει επηρεάσει όλους μας. Το να μείνουμε όλη την ημέρα κλειδωμένοι μέσα στο σπίτι μας, μη απολαμβάνοντας τον καλοκαιρινό ήλιο και τις παραλίες δεν είναι η λύση του προβλήματος, καθώς άλλα ψυχικά προβλήματα ίσως εμφανιστούν. Μπορούμε άνετα να απολαύσουμε τις μικρές χαρές του καλοκαιριού, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί.

Κάντε scroll down για να δείτε τις προτάσεις που σας εισηγούμαστε για να απολαύσετε μεν το καλοκαίρι σας, αλλά ταυτόχρονα να παραμείνετε ασφαλείς και covid free!

Αποφύγετε την πολυκοσμία
Με το καλοκαίρι να ήρθε για τα καλά στο νησί μας.. όλοι μας θέλουμε να παραβρισκόμαστε στις παράλιες, τα πανηγύρια και τα μπαρ με την παρέα, αλλά καλό θα ήταν να αποφύγετε όσο περισσότερο μπορείτε τους τόπους με πολυκοσμία. Διαλέξτε μια απόμερη καφετέρια, μια πιο ερημική παραλία για να περάσετε τον χρόνο σας έξω.

Φορέστε τη μάσκα σας
Όταν πρόκειται να κάνετε τα καθημερινά σας ψώνια στην υπεραγορά ή τα καταστήματα ρούχων, βεβαιωθείτε πως έχετε την μάσκα σας μαζί σας. Είναι πολύ εύκολο να ξεχαστούμε... αλλά πρέπει να μας γινεί συνήθειο. Δίστιχος ή ευτυχώς... αυτό το αξεσουάρ είναι το must του καλοκαιριού. 

Στα εστιατόρια... με προσοχή
Καλό θα ήταν να προτιμήσετε εστιατόρια που να διαθέτουν εξωτερικό χώρο, έτσι ώστε τα σταγονίδια στον αέρα να απομακρύνονται πιο γρήγορα. Βεβαιωθείτε πως το εστιατόριο που θα επισκεφθείτε, τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας και πως τα τραπέζια μεταξύ τους έχουν τουλάχιστον 2 μετρά απόσταση το καθένα.

Προσοχή στα... house party
Εάν γιορτάζετε εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο και πρόκειται να διοργανώσετε ένα gathering σπίτι σας, βεβαιωθείτε πως η λίστα των καλεσμένων σας δεν θα ξεπεράσει τα 20 με 30 άτομα. Φυσικά αυτό εξαρτάτε και από το πόσο μεγάλο είναι το σπίτι ή το διαμέρισμά σας. Φυσικά, το να έχετε προσβάσιμο αντισηπτικό για τους καλεσμένους σας είναι πολύ σημαντικό.

Μην τρώτε τα νύχια σας
Αυτό δεν πρόκειται για ένα beauty hack... αλλά για την υγεία σας. Εάν έχετε το κακό συνήθειο να τρωτέ τα νύχια σας, τότε κάντε click εδώ, για να σταματήσετε μια και καλή αυτή την ανθυγιεινή συνήθεια.

Αντισηπτικό... all day everyday
Tο να έχετε ένα μικρό μπουκαλάκι αντισηπτικού μαζί σας είναι πολύ σημαντικό, για να το χρησιμοποιείτε όταν ακουμπάτε επιφανείς που δεν έχουν απολυμάνει προηγούμενος... όπως για παράδειγμα, οι σκάλες σε κάποιο κατάστημα ή εστιατόριο, χρήματα ή ακόμα και μετά από χειραψίες.

Γυμναστείτε, με ασφάλεια
Εάν έχετε συνδρομή σε κάποιο γυμναστήριο, βεβαιωθείτε πως κάθε φορά που το επισκέπτεστε, έχετε πάντα μαζί σας μια πετσέτα, την οποία θα πλύνετε άμεσος μόλις πάτε σπίτι, και την δική σας μπουκάλα με νερό. Αποφύγετε τις βρύσες του γυμναστηρίου πάση θυσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ