ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Τα αρχικά στοιχεία δείχνουν πιθανή συσχέτιση του συνδρόμου αυτού με τη νόσο COVID-19

Σε επαγρύπνηση ζήτησε ο ΠΟΥ να βρίσκονται οι παιδίατροι σε όλο τον κόσμο για να μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα και γρηγορότερα το σύνδρομο το οποίο ομοιάζει με την νόσο Kawasaki και να διαπιστωθεί η αιτία της συσχέτισής του με τη νόσο COVID-19, σύμφωνα με τον Δρ Μάριο Λοΐζου.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, ο κ. Λοΐζου ανέφερε πως «σε σχέση με το πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο ομοιάζει με τη νόσο Kawasaki και το οποίο έχει παρατηρηθεί σε παιδιά και εφήβους, ο ΠΟΥ εξέδωσε οδηγίες προς τους παιδιάτρους, επιβεβαιώνοντας και το γεγονός ότι τα αρχικά στοιχεία δείχνουν πιθανή συσχέτιση του συνδρόμου αυτού με τη νόσο COVID-19. Ανακοίνωσε ταυτόχρονα, ένα προκαταρκτικό ορισμό του συνδρόμου και κυκλοφόρησε ειδικό έντυπο αναφοράς για καταγραφή ύποπτων κρουσμάτων».

Υπενθύμισε παράλληλα πως «το σύνδρομο αυτό είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο το οποίο έχει εμφανιστεί κυρίως σε χώρες με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Το θετικό είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει παγκόσμια επαγρύπνηση για αναγνώριση των συμπτωμάτων και έγκαιρη θεραπεία. Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζω ότι για το σύνδρομο αυτό υπάρχει θεραπεία. Στην Κύπρο μέχρι τώρα έχει καταγραφεί ένα περιστατικά το οποίο έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το Μακάρειο Νοσοκομείο».

Πηγή: Η Καθημερινή

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ