ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Τι γίνεται με τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό;

Τι γίνεται με τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό; Πότε πρέπει να την φοράμε και σε ποιες περιπτώσεις;

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι πρέπει να φοράμε όποτε βρισκόμαστε οπουδήποτε εκτός του περιβάλλοντός μας.

Συνεπώς αυτό δεν σημαίνει ότι φοράμε μάσκα μόνο κατά την διάρκεια που θα επισκεφτούμε χώρους όπως καταστήματα, χώρους εστίασης και τους δρόμους αλλά ακόμα και στην πολυκατοικία που μένουμε.

Ναι, δεν καλύπτουμε το στόμα και την μύτη μόνο όταν υπάρχουν πολλά άτομα γύρω μας αλλά ακόμα και όταν βρισκόμαστε στην πολυκατοικίας μας και πρόκειται να βγούμε από το διαμέρισμα για να πάμε σε κοινόχρηστους χώρους.

Μπορεί όσο μένουμε στο διαμέρισμά μας να μην διατρέχουμε κίνδυνο όμως ακόμα και η απλή πράξη του να πετάξουμε τα σκουπίδια μπορεί να μας φέρει σε επαφή με γείτονες και άτομα που μένουν στην πολυκατοικία. Αν κάποιος από τους δύο λοιπόν είναι άρρωστος τότε υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Γι’ αυτό αν πρέπει να βγούμε από το διαμέρισμα έστω και για τον πιο απλό λόγο (σκουπίδια, αλληλογραφία,) πρέπει να χρησιμοποιούμε την μάσκα.

«Έχει να κάνει με την πιθανή έκθεση στους γείτονες και την έλλειψη ελέγχου σε αυτό το θέμα. Σε ένα περιβάλλον που μπορείτε να ελέγξετε, δε χρειάζεται να φοράτε μάσκα. Από τη στιγμή, όμως, που βγαίνετε από το διαμέρισμά σας, ο έλεγχος παύει να υφίσταται», αναφέρει η Suzanne Willard, αναπληρώτρια κοσμήτορας παγκόσμιας υγείας και κλινική καθηγήτρια στη Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Rutgers.

Γνωρίζουμε ότι οι μάσκες είναι άβολες αφού δυσκολεύουν την αναπνοή μας, θολώνουν περίεργα τα γυαλιά μας, και μας ενοχλούν συνήθως πίσω από τα αυτιά. Όμως χρειάζεται να ακολουθούμε αυτή την ενοχλητική διαδικασία κάθε φορά.

«Απαιτείται να συμπεριφερόμαστε με ένα τρόπο που μπορεί να φαίνεται αγενής, απόμακρος ή ψυχρός. Το σημαντικό, όμως, είναι να θυμόμαστε ότι με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο για όλους. Επομένως, βάζουμε μάσκα κάθε φορά που βγαίνουμε από το διαμέρισμα, ακόμα κι αν φαίνεται χαζό», εξηγεί η καθηγήτρια στη Σχολή Οστεοπαθητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Rutgers.

Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μαζί μετις μάσκες καλούμαστε να κρατάμε αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων από τους υπόλοιπους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ