ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Μαρία Στυλιανού

Πολλοί προτιμούν να γυμνάζονται το πρωί

Αν δεν είσαι πρωινός τύπος αυτό το κείμενο θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Πολλοί προτιμούν να γυμνάζονται το πρωί αφού τα οφέλη της πρωινής άσκηση είναι πολλά, ποιος είπε όμως ότι η γυμναστική το βράδυ δεν κάνει καλό;

Αν δεν μπορείς να σηκωθείς νωρίς και να πας στο γυμναστήριο πριν την δουλειά με αυτά τα οφέλη της βραδινής γυμναστικής δεν θα έχεις καμία δικαιολογία να μην το κάνεις.

Κοιμήσου σαν πουλάκι
Ναι, η άσκηση το βράδυ προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ύπνου. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία άτομα που γυμνάζονται το βράδυ κοιμούνται καλύτερα από άτομα τα οποία αποφεύγουν την άσκηση εκείνες τις ώρες.
Ακόμα μια έντονη γυμναστική σε κουράζει περισσότερο, μειώνει το αίσθημα της πείνας και σε κάνει να έχεις καλύτερη διάθεση.

Καλύτερα αποτελέσματα
Σύμφωνα με το Πανεπιστημίου του Μπέρμινγχαμ στην βραδινή προπόνηση οι περισσότεροι μπορούν να γυμναστούν περισσότερο και με μεγαλύτερη ένταση. Αυτό είναι που χρειάζεσαι έτσι τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα και θα έχεις πιο τονωμένα χέρια, πόδια και κοιλιακούς.

Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση
Άλλη μια έρευνα απέδειξε ότι η γυμναστική το βράδυ σχετίζεται με την χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Οι συμμετέχοντες της έρευνας είδαν ότι είχαν 15% λιγότερη πίεση

Το σώμα ανταποκρίνεται καλύτερα στη γυμναστική
Η κορτιζόλη είναι μια στεροειδής ορμόνη και ανήκει στα γλυκοκορτικοειδή. Κατά την διάρκεια του πρωινού τα επίπεδά της είναι υψηλότερα έτσι είναι πιο δύσκολο να αναπτυχθεί η μυϊκή μάζα. Το βράδυ από την άλλη η τεστοστερόνη είναι υψηλότερη και βοηθάει να αναπτυχθούν οι μύες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ