ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Μαρία Στυλιανού

Γιατί πρέπει να έχεις και εσύ ένα;

Υπάρχει ένα προϊόν που κατά την περίοδο της πανδημίας εκτόξευσε τις πωλήσεις του. Όχι δεν μιλάμε για τα γάντια, τις μάσκες τα αντισηπτικά και τα χαρτιά υγείας αλλά τα ποδήλατα.

Πωλητές από όλο τον κόσμο σε δηλώσεις τους αναφέρουν ότι οι πωλήσεις των ποδηλάτων έχουν φτάσει τις διπλάσιες. Μάλιστα οι επισκευές έχουν μειωθεί και ο κόσμος απλά προσπαθεί να βρει νέους τρόπους για να γεμίσει τον χρόνο του.

«Είμαστε το νέο χαρτί υγείας και όλοι θέλουν ένα κομμάτι» δήλωσε ο Γκραντ Κάπλαν, διευθυντής της Giant Sydney, ενός καταστήματος πώλησης ποδηλάτων στο Σίδνεϊ

Με την καραντίνα βρεθήκαμε με πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια μας. Τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά και για πολλούς η σωματική άσκηση είναι απαραίτητη. Είτε για να κρατηθούν σε φόρμα είτε για να έχουν την ευκαιρία να βρεθούν έξω και να πάρουν λίγο καθαρό αέρα.
Βρισκόμαστε μόνο λίγες ημέρες μακριά από την άρση των περιοριστικών μέτρων όμως υπάρχουν πάντα οι σκέψεις για το πόσο ασφαλείς ήμαστε. Για να μην βρεθούμε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα στην χώρα μας καλό θα ήταν να τηρούμε τις αποστάσεις και να μην ξεχυθούμε με μιας στις πλατείες και τις παραλίες (ιδιαίτερα με τον υδράργυρο να ανεβαίνει πολύ).

Αν λοιπόν το νέο χαρτί υγείας είναι το ποδήλατο γιατί να μην το δοκιμάσουμε; Αν έχετε το παλιό σας ποδήλατο κάπου ή την οικονομική ευχέρεια να αγοράσετε ένα καινούργιο τότε θα ήταν μια εξαιρετική ιδέα. Φαντάζομαι ότι το περπάτημα μετά από τόσο καιρό στην γειτονιά δεν σας προκαλεί ενθουσιασμό.

Πάρτε το ποδήλατό σας, δύο φίλους και πηγαίνετε μια βόλτα. Αν προτιμάτε να αποφύγετε τους ποδηλατοδρόμους και χώρους όπου θα υπάρχει συνωστισμός μπορείτε πάντα να πάτε για μια περιπέτεια στο βουνό.

Υπάρχουν υπέροχες διαδρομές τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε να θαυμάσετε την φύση της χώρας μας, να ασκηθείτε και να περάσετε όμορφα ταυτόχρονα με την παρέα σας.

Η καραντίνα σε έμαθε να βρίσκεις χρόνο για όσα θέλεις να κάνεις και να εκτιμάς τις βόλτες εκτός σπιτιού. Τώρα που σιγά-σιγά επιστρέφουμε στην κανονικότητα και θα βρεθούμε και πάλι έξω με φίλους ας κάνουμε αυτές τις στιγμές να μετράνε.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ