ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Ριάνα Στυλιανού

Tips που πρέπει να γνωρίζετε εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα

Σχεδόν όλες μας σε κάποια φάση της ζωής μας έχουμε βιώσει προβλήματα ευαίσθητου δέρματος και αυτό οφείλετε από τις αλλαγές του καιρού, τις αλλεργίες στη σκόνη ή ακόμα από κάποιο νέο άρωμα που έχετε εφαρμόσει πάνω σας. Το δέρμα μπορεί να το εκλάβει ως “εχθρό” και στη συνέχεια να αρχίσει την παραγωγή φλεγμονώδεις ορμονών και ένζυμων για να το καταπολεμήσει… κάτι που δυστυχώς βλάπτει το δέρμα.   

Η αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί επίσης να εξηγήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο δέρμα σας. Βλέπετε… η ρύπανση δεν κάθεται απλώς στην επιφάνεια του δέρματός σας, αλλά οι αναθυμιάσεις των αυτοκινήτων και τα τοξικά μόρια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα μπορούν άνετα να εισχωρήσουν στο δέρμα. Ευτυχώς όμως υπάρχουν μερικά προϊόντα εκεί έξω που λειτουργούν σαν ασπίδες του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά είναι η πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, ακολουθούμενη από στενά ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ.  

Είναι πλέον αποδεδειγμένο πως η ρύπανση μπορεί να σχίσει μικροσκοπικές τρύπες στο φράγμα του δέρματος, προκαλώντας απώλεια υγρασίας. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση ξηρότητας και ερεθισμού. Οπόταν η σωστή ενυδάτωση του δέρματός είναι ζωτικής σημασίας. 

Επίσης, η υπερφόρτωση του δέρματος με σκληρά προϊόντα αντιγήρανσης ή το λανθασμένο μείγμα συστατικών μπορεί να είναι αρκετά για να προκαλέσουν τον “κόκκινο συναγερμό” και το δέρμα σας να αρχίζει να αντιδρά. Αποφύγετε την χρήση πολλών προϊόντων και επικεντρωθείτε σε αυτό που όντος σας βοηθά με βάση του τύπου δέρματος που έχετε…να θυμάστε, less is more. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ