ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

HEALTH

Η δουλειά από το σπίτι σίγουρα θέλει πειθαρχία και οργάνωση. Όταν ο χώρος διαβίωσης γίνεται και χώρος εργασίας, κάπου τα πράγματα μπερδεύονται.

Μπορεί να θεωρείτε ότι δεν έχει νόημα να κάνετε διάλειμμα τώρα που εργάζεστε από το σπίτι, αλλά το να δώσετε στον εαυτό σας ένα ολιγόλεπτο break από την οθόνη του υπολογιστή, θα σας βοηθήσει να γίνετε ακόμη πιο παραγωγικοί.

Η δουλειά από το σπίτι σίγουρα θέλει πειθαρχία και οργάνωση. Όταν ο χώρος διαβίωσης γίνεται και χώρος εργασίας, κάπου τα πράγματα μπερδεύονται. 

Με την τόση πίεση που αντιμετωπίζουμε στο να είμαστε παραγωγικοί αρκετές φορές χρησιμοποιούμε περισσότερο χρόνο από τον κανονικό χρόνο εργασίας αφού νιώθουμε ότι πρέπει να «αποδείξουμε» ότι δουλεύουμε και αξιοποιούμε στο έπακρο τις μέρες μας, είτε οδηγούμενοι στο να δουλεύουμε περισσότερες ώρες, είτε καθιστώντας τον εαυτό μας «stand by» σε email, what’s app groups και zoom meetings σε ώρες που κανονικά δεν θα δουλεύατε, με αποτέλεσμα να παρακάμπτετε ακόμη και το μεσημεριανό διάλειμμα.  

Ίσως αυτό να είναι λογικό αφού δεν έχουμε την ίδια αμεσότητα, σχόλια και feedback όπως θα είχαμε αν ήμασταν στο γραφείο, κάτι που προκαλεί σε πολλούς ακόμη περισσότερο άγχος και τους προκαλεί ερωτήματα αν κάνουμε τη δουλειά τους καλά ή αν δουλεύουμε όσο θα έπρεπε. 

Ωστόσο, η ώθηση του εαυτού μας στην υπερβολική εργασία για να «αντισταθμίσει» το ότι δεν είμαστε στο γραφείο είναι κάτι στο οποίο πρέπει να προσπαθήσουμε να αντισταθούμε. Εάν δουλεύουμε σκληρότερα και περισσότερο στο σπίτι χωρίς να δίνουμε στον εαυτό μας αρκετό χρόνο για να ξεκουραστεί, ίσως υπάρχει κίνδυνος να εξαντληθούμε λόγω του άγχους αλλά και όλων των υποχρεώσεων που έχετε, όπως για παράδειγμα το καθάρισμα του σπιτιού ή η φροντίδα των παιδιών (αν έχουμε).  

Με το να δουλεύουμε από το σπίτι σημαίνει ότι ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο στις οθόνες μας από ποτέ. Άρα δοκιμάστε να κάνετε ένα διάλειμμα από την τεχνολογία για μια ώρα και μετατρέψτε το μεσημεριανό σας διάλειμμα που θα κάνατε στη δουλειά σε πιο εποικοδομητικό ώστε να σας κρατήσει και πιο δημιουργικούς στην εργασία.  

Τι θα μπορούσατε να κάνετε; Πολλά! Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να βάλετε το πλυντήριο που θα βάζατε αργά το απόγευμα, θα μπορούσατε να φροντίστε τα φυτά σας. Δείτε αν τα φυτά εσωτερικού ή εξωτερικού σας χώρου χρειάζονται νερό, ξεσκονίστε και περιποιηθείτε τα.

Αν αφήνετε πιάτα στον νεροχύτη (που δεν θα έπρεπε), μπορείτε να τα πλύνετε ή να αφιερώσετε λίγα λεπτά για την προετοιμασία του γεύματος κόβοντας ή μαρινάροντας κάποιο κρέας.

Αν δεν είστε σαν εμένα που η πρώτη μου δουλειά όταν ξυπνήσω είναι να φτιάξω τα μαξιλαράκια στο σαλόνι, τότε καλό θα ήταν να το πράξετε στο διάλειμμά σας για να έχετε ένα ωραίο σαλόνι, έτοιμο για να χαλαρώσετε.

Και αν τα πιο πάνω τα έχετε ήδη κάνει από νωρίς το πρωί, τότε καλό θα ήταν να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα για ένα καφέ ή να μεταφερθείτε σε άλλο μέρος του σπιτιού, όπως για παράδειγμα στη βεράντα, αν το επιτρέπει ο καιρός. 

Το να αλλάζουμε παραστάσεις βοηθά στην παραγωγικότητα, ειδικά αυτό αν είναι ένας ευχάριστος κήπος με ωραία δουλειά ή ακόμα μια αγαπημένη γωνιά του σπιτιού.

Άρα, την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι θέλετε ένα μικρό διάλειμμα αλλά νιώθετε πως δεν πρέπει, ξανασκεφτείτε το. Ίσως το διάλειμμα να σας βοηθήσει περισσότερο από όσο νομίζετε.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ