ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

LOVE

Δωριάνα Κυριάκου

Ειδικότερα όσον αφορά τα μικρά παιδάκια.

Η παραλία ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη των παιδιών για το καλοκαίρι, τόσο το χαλαρό κλίμα της καθημερινότητας, όσο και τα παιχνίδια στο νερό και την άμμο κάνουν την επίσκεψη ιδανική για τους μικρούς μας φίλους.

Πολλές φορές όμως, λόγω και της υπερέντασης της στιγμής, οι μανούλες βρίσκονται προ τετελεσμένων γεγονότων και χρειάζονται άμεσες λύσεις για να απασχολήσουν τα παιδιά τους, χωρίς όμως να τα περιορίσουν και να τα καταπιέσουν.

Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε 5 λύσεις σε αυτόν τον προβληματισμό, έτσι ώστε να τις εφαρμόσετε στην επόμενη εκδρομή σας.

1. Παίξτε ‘I spy’:
Παρά την Αμερικανική του προέλευση, αυτό το παιχνίδι μπορεί πολύ εύκολα να εφαρμοστεί και στο νησί μας, καθώς οι κανόνες του είναι πολύ απλοί, και εξιτάρουν τόσο τη φαντασία όσο και την παρατηρητικότητα του παιδιού σας. Συγκεκριμένα, προσπαθήστε να διαλέξετε είτε ένα αντικείμενο (χρώμα, ένδυμα, παιχνίδι, αυτοκίνητο κ.λπ.) και περιγράψτε το στο παιδάκι σας μέχρι να το βρει, ενώ μετά μπορείτε να αντιστρέψετε τους ρόλους.

2. Πάρτε μαζί σας βιβλία:
Τα παιδικά βιβλία, γεμάτα εικόνες και καινούργιους κόσμους μπορεί να είναι η καλύτερη παρέα, ειδικά μετά το μεσημεριανό σνακ, που όλοι οι γονείς προτρέπουν τα παιδιά τους να περιμένουν λίγο πριν να κάνουν την επόμενη βουτιά. Με αυτό τον τρόπο το παιδάκι σας θα μαθαίνει και θα ψυχαγωγείτε ταυτόχρονα.

3. Φτιάξτε ένα κυνήγι θησαυρού:
Μπορεί να ακούγετε κουραστικό, ωστόσο για τα παιδιά ο θησαυρός μπορεί να είναι από το πιο μικρό κοχύλι μέχρι ένα λαμπερό βότσαλο. Βρείτε το αντικείμενό σας και κρύψτε το καλά σε ένα κομμάτι της παραλίας το οποίο θα βρίσκεται στο πεδίο όρασής σας, ενώ μπορείτε να τους βάλετε να κάνουν κάποιες δοκιμασίες για να βρουν το επόμενο στοιχείο, όπως για παράδειγμα να φτιάξουν ένα μικρό κάστρο, να βρουν ένα γρίφο κ.ά.

4. Δώστε τους κίνητρο:
Με μοναδικό σκοπό την περιβαλλοντική συνείδηση και την καλλιέργειά της, μπορείτε στην επόμενή σας εκδρομή προς την παραλία να εκμεταλλευτείτε το γεγονός και να εμφυσήσετε στα παιδιά σας τις πιο πάνω αξίες. Με πολύ απλό τρόπο, πάρτε μαζί σας χάρτινες ή βιοδιασπώμενες σακούλες και γάντια και «παίξτε» με τα παιδιά σας το παιχνίδι της συνείδησης. Μαζέψτε όσα περισσότερα σκουπίδια μπορείτε και επιβραβεύστε τα στο τέλος με το αγαπημένο τους παγωτό ή φρούτο.

5. Να είστε εκεί:
Το πιο σημαντικό κομμάτι, είναι να απολαύσετε τη στιγμή μαζί τους, είτε αυτό σημαίνει παιχνίδια στην άμμο, είτε βουτιές στη θάλασσα, θαλάσσια σπορ, εξερευνήσεις σε βραχάκια ή ακόμη και το να μάθουν κολύμπι. Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για τα μικρά παιδιά παρουσία και η σημασία σας, καθώς οι αναμνήσεις που δημιουργούν θα τους συντροφεύουν για μια ζωή.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ