ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

LOVE

Δωριάνα Κυριάκου

Ας το δούμε σφαιρικά.

Τί ορίζει τις ερωτικές σχέσεις πράγματι; Αν το πάρουμε από την αρχή, τα άτομα, επιλέγουν συνειδητά «από έρωτα» να συνυπάρχουν σε ένα ανυπόγραφο συμβόλαιο μεταξύ τους, ορίζοντας τη σχέση τους ως ρομαντική, καθώς ανταλλάζουν συναισθήματα.

Αυτά τα συναισθήματα, αν ρωτήσουμε διαφόρων ειδών ζευγάρια μπορεί να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τα σωματικά και τα εγκεφαλικά. Στην πρώτη θα βρούμε αυτά που απαντούν στις ορμονικές αλλαγές που προκύπτουν, λόγω και των ορμονών, όπως αυτό του πόθου, της ταχυκαρδίας, του ιδρώτα, της αδρεναλίνης, του ερεθισμού, της διέγερσης κλπ. Στη δεύτερη, βρίσκουμε τα πιο εγκεφαλικά, αυτά δηλαδή που απαντούν στο μυαλό, όπως η αγάπη, η συντροφικότητα, το αίσθημα του «ανήκειν» κλπ.

Άρα για να καταφέρουμε να απαντήσουμε στο ερώτημά μας, πρέπει να αναλογιστούμε σε ποια βάση συνεχίζουμε τις υφιστάμενες ή επενδύουμε σε επόμενες ρομαντικές σχέσεις. Είναι σημαντικός παράγοντας η ερωτική έλξη; Μάλλον, και γιατί όχι σίγουρα; Διότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, όταν καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός, πρέπει τα άτομα να αναλογίζονται ότι όπως τα δικά τους θέλω και ερωτικές επιθυμίες αλλάζουν έτσι και του συντρόφου τους.

Και εξηγούμε, η ερωτική έλξη με τη σεξουαλική επαφή αναπόφευκτα θα πρέπει να συνυπάρχουν καθώς, όταν επιλέγουμε είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα τον παρτενέρ μας, «αναγκαστικά» τα στοιχεία που μας ελκύουν σε αυτόν, ιδανικά μάς οδηγούν και στην διέγερση. Αυτό είναι μαθηματικά.

Από την άλλη, αν μιλούμε για μακροχρόνιες σχέσεις, εκεί κάπου τα πράγματα αλλάζουν, μαζί τους και η συχνότητα στη σεξουαλική επαφή, καθώς τα άτομα ναι μεν βρίσκονται σε μια ερωτική σχέση, αλλά δυσκολεύονται να βρουν την αρχική φλόγα που τους οδηγούσε σε πιο τακτικά διαστήματα σε σεξουαλική επαφή. Άρα, η βάση της σχέσης τους έχει αλλάξει, κάτι που όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι άλλαξε και το συναίσθημα.

Η ερωτική επαφή ή αλλιώς στα αγγλικά intimacy, είναι κάτι πολύ περισσότερο από το σεξ. Είναι γεμάτη από συναισθήματα και πραγματικότητες που δεν μπορούν να περιγράφουν με απλό τρόπο, δεν έχουν τις ίδιες ρίζες, αλλά μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους για να προσφέρουν στα ζευγάρια, την απόλυτη ερωτική εμπειρία.

Έτσι, καταλήγοντας, αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι ότι η σεξουαλική σχέση, πολλές φορές κινείται σε μερικώς διαφορετικά νερά από την ερωτική επαφή. Ακριβώς γιατί, η φύση της απαντά στα πιο πρωτόγονα κίνητρα του ατόμου, και αποσκοπεί στην οργασμική απελευθέρωση. Από την άλλη ο ερωτισμός, καλείται να γεμίσει το κενό της πίστης στο συναίσθημα και ταυτίζεται αρκετά με την ετοιμότητα των ατόμων στην συναισθηματική επένδυση και στην πλήρη αποδοχή του παρτενέρ.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ