ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Μπορούμε τελικά να διαχειριστούμε την απιστία ή όχι;

Κι όμως, η απιστία δεν κάνει διακρίσεις... αλλά ίσως να υπάρχει τρόπος να την αντιμετωπίσουμε.

Είναι λογικό ως σεξουαλικά ενεργοί ενήλικες, όλοι κάποια στιγμή στην δεδαλώδη πορεία μας, να βιώσαμε την απιστία. Όπως αυτή ορίζεται από τον καθένα ξεχωριστά, και όπως αυτή αντιμετωπίζεται ανάλογα με τις εμπειρίες, τις υποκειμενικές απόψεις περί μονογαμίας αλλά και τις αποχρώσεις της προσωπικότητάς μας.

Ωστόσο, στον ίδιο βαθμό, όταν αυτό συμβεί, τείνουμε να ξεχνούμε τις “νοητά προκαθορισμένες” απόψεις μας επί του θέματος. Έτσι, αν βρείτε τον εαυτό σας να βρίσκεται στο μέσο μιας τέτοιας κατάστασης, εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε 4 τρόπους για να “απαλυνθεί” ο πόνος.

1.Δράσε με ψυχραιμία
Κάνεις ποτέ δεν κέρδισε τίποτα δρώντας κάτω από στρες και αρνητικά φορτισμένα συναισθήματα. Πόσο μάλλον βιώνωντας μια τέτοια συνθήκη που προσδίδει όσα έχεις επενδύσει (συναισθηματικά και πρακτικά). Έτσι καλό θα ήταν να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία πρώτα να “χωνέψει” την κατάσταση και μετά να αντιδράσει. Αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις υπερβολές που προσθέτουν στο αρνητικό της κατάστασης.

2.Μελέτησε τις κινήσεις σου
Το δεύτερο βήμα είναι να βάλεις εσύ το τέρμα στα όριά σου. Να μελετήσεις με μεθοδικότητα τα επόμενά σου βήματα προς την επούλωση των πληγών που αναπόφευκτα δημιουργούνται μετά από μια τόσο τοξική κατάσταση. Βάλε τάξη στις σκέψεις σου και δώσε δύναμη στην “καρδιά” σου να ακούσει το μυαλό. Ναι, στην αρχή όλα φαίνονται βουνό, ωστόσο οι προτεραιότητές σου αυτή την στιγμή θα πρέπει να είναι τόσο μελετημένες όσο και βάσιμες. Για να καταφέρεις να ανεβαίνεις ψυχολογικά κάθε μέρα λίγο – λίγο μέχρι να βρεις ξανά τα πατήματά σου.

3.Βγάλε τον εαυτό σου από την κατάσταση
Το ξέρω, είναι δύσκολο, είναι μπορεί και σχεδόν αδύνατο να απαλλαγούμε από το αποπνικτικό συμαίσθημα της απογοήτευσης. Όμως οφείλουμε στον εαυτό μας την πλήρη κατανόηση για τα αίτια που οδήγησαν την κατάσταση σε αυτό το τέλμα. “Απαλλάσσοντας” λοιπόν τον εαυτό μας από τις τύψεις και τον θυμό καταφέρνουμε 2 πράγματα. Ένα την εναρμόνιση με τον πληγωμένο “εγωισμό”και μετά την αντικειμενική βλέψη απέναντι στον παρτενέρ. Μαζεύοντας έτσι πληροφορίες που σίγουρα θα φανούν χρήσιμες στις μετέπειτα σχέσεις μας.

4.Ένα βήμα την φορά
Όλα τα πιο πάνω φαίνονται απλοποιημένα όταν βρισκόμαστε “έξω απ’τον χορό” ωστόσο είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο, η ουσία παραμένει η ίδια. Οφείλουμε στον εαυτό μας τον χρόνο και τους πόρους για να κατανοήσουμε την συνήθη και να επενδύσουμε μετά στην επούλωση. Βάλτε μικρούς και πιθανούς στόχους, προχωρώντας ένα βήμα την φορά. Έτσι και αλλιώς, ο χρόνος είναι πράγματι ο καλύτερος γιατρός.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση