ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

LOVE

Δωριάνα Κυριάκου

Καμιά φορά πρέπει να ακούμε αυτό που φωνάζει η καρδιά.

Είναι και αυτά τα διλήμματα στη ζωή, ειδικά όταν μιλάμε για τις ερωτικές σχέσεις, που σου αλλάζουν την καθημερινότητα, σε τραντάζουν και σε ωθούν σε overthinking και υπερβολικές αντιδράσεις.

Είναι η αναμονή, είναι η έξαρση συναισθημάτων, είναι ο φόβος για αποτυχία. Πολλές φορές στις σεξουαλικές σχέσεις τα άτομα ξεχνούν τον πιο απλό κανόνα. Αυτόν της ελευθερίας στο συναίσθημα. Μια τέτοια ελευθερία προσδίδει τις περισσότερες, έναν άλλο αέρα που εν τέλη βοηθά τόσο στην ικανοποίηση από τη σεξουαλική συνεύρεση, όσο και στην συναισθηματική φλόγα που καεί ασταμάτητα τη ψυχή.

Στην ανάγκη λοιπόν να αρέσουμε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διλήμματα που εάν κάνουμε «λανθασμένες» επιλογές, μπορεί να αλλάξουν τα όσα θέλουμε να αντανακλούμε στους άλλους, με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε από αυτές.

Από την άλλη, μπορεί σεναριακά να χρειάζεται να αποφασίσουμε ή να πάρουμε έναν δρόμο που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειές του. Και; Τί έγινε; Γιατί φοβάσαι;

Μικρή η ζωή, γεμάτη κανόνες και πρέπει. Γεμάτη προσδοκίες που καμιά φορά δεν βάζουμε εμείς στον εαυτό μας συνειδητά. Γεμάτη υποδόρια θέλω του ασυνείδητου που δεν καταφέρνουν ποτέ να νικήσουν το Εγώ και κρύβονται μέσα σε σκέψεις και καθωσπρεπισμούς.

Φτάνει. Αν έψαχνες ευκαιρία να δεις ένα σημάδι για να πάρεις το ρίσκο. Είναι εδώ. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να νιώσει ευάλωτος, να αναγνωρίσει αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα και να αποδεχτεί την πιθανότητα του να κάνει λάθος. Κανείς δεν είναι τέλειος, και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει η κάθε μας απόφαση.

Τώρα είναι η ώρα για να κάνεις την αλλαγή, να ακούσεις την καρδιά και όχι το τι θα πει η κοινωνία, με τα ταμπού και τους στερεοτυπισμούς, με της απόψεις της γειτονιάς και τα θέλω των άλλων. Τώρα, γιατί αν όχι, πότε;

Είμαστε οι επιλογές μας, αυτό είναι κάτι που αργούμε να καταλάβουμε, ζούμε σε τόσο γρήγορους ρυθμούς που καμιά φορά ξεχνάμε να ακούσουμε τη συνείδηση. Μεγάλο πράγμα η συνείδηση, να καταλαβαίνεις τι κάνεις, πότε το κάνεις και γιατί. Να πατάς γερά στα πόδια σου και να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες.

Αυτό είναι το ρίσκο, να ξέρεις τις πιθανότητες και πάλι να τολμάς. Εμείς ορίζουμε την τύχη μας και όχι οι άλλοι, εμείς διαλέγουμε τους συντρόφους μας, εμείς ορίζουμε την σεξουαλικότητά μας, εμείς μαθαίνουμε ποιοι είμαστε μέσα από την αυτοανακάλυψη και εμείς αποφασίζουμε για τα επόμενά μας βήματα.

Άκου την καρδιά, αν σου φωνάζει «βούτα», καν ’το. Ξέρω, είναι δύσκολο να την εμπιστευτείς γιατί μπορεί να σε προδώσει. Έλα όμως που με ένα μαγικό τρόπο αυτό είναι που χρειάζεσαι. Έτσι θα χτίσεις σκαλοπάτι – σκαλοπάτι τις άμυνές σου. Έτσι θα γίνεις μοναδικός.
Δοκίμασέ το, αγάπα πολύ, πάλεψε, τόλμα, Τώρα όχι αύριο.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ