ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

LOVE

Δωριάνα Κυριάκου

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Είναι αλήθεια ότι σε όλες όσες έχουμε την ευτυχία και την «δυστυχία» να ζούμε από τις αρχές των γυναικάτων μας κάθε μήνα την ίδια διαδικασία, μπορεί το καλοκαίρι να φανερώσει διάφορα αρνητικά συναισθήματα όσον αφορά την σεξουαλική ενέργεια.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, αντίθετα όπως μπορεί να υπάρξουν αρκετά μειονεκτήματα, ταυτόχρονα θα ήταν καλό να αναγνωρίσουμε και τα πλεονεκτήματα, μιας επικείμενης σεξουαλικής συνεύρεσης κατά την έμμηνο ρύση.

Ας κάνουμε αρχή με τα μειονεκτήματα:

1. Ζέστη –Ιδρώτας – Αίμα:

Ίσως ο συνδυασμός να αποτρέπει τις περισσότερες από εμάς από το να σκεφτούμε την πιθανότητα μιας έξαρσης της σεξουαλικής ενέργειες, λόγω και της συμφόρησης που προκαλεί μια τέτοια κατάσταση. Άρα αναπόφευκτα δημιουργούνται αρκετά αρνητικά συναισθήματα που καταστέλλουν την λίμπιντο.

2. Επίπονη διαδικασία:

Τα δεδομένα δυστυχώς σε αυτό τον τομέα δεν είναι μαζί μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις η έμμηνος ρύση είναι μια επίπονη διαδικασία, που «χτυπά» είτε στην πλάτη, είτε στο κάτω μέρος της κοιλιακής χώρας, καθώς η αναμενόμενη αποβολή του μη τεκνοποιημένου ωαρίου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι είμαστε σε μια κατάσταση όπου απαιτείται από εμάς να συνεχίσουμε κανονικά τη ζωή μας, ακόμη και αν αιμορραγούμε.

3. Αλλαγές στη διάθεση:

Έχουν παρατηρηθεί πολλές φορές τα δεδομένα, ότι κατά τη διάρκεια (πριν ή μετά) την έμμηνο ρύση, λόγω και της αυξημένης παραγωγής ορμονών, υπάρχουν διάφορες εναλλαγές συναισθημάτων, πράγμα που καθιστά την καθημερινή εναλλαγή μεταξύ ζευγαριών λίγο πιο challenging.

Από την άλλη υπάρχουν και πλεονεκτήματα:

1. Αυξημένη λίμπιντο

Αντίθετα με τα όσα πιστεύουν οι μη εμπεριστατωμένες κοινωνικές νόρμες, η έμμηνος ρύση λόγω και της αυξημένης παραγωγής οιστρογόνων στον οργανισμό, βοηθά και εξιτάρει αρκετά την λίμπιντο. Κάτι που μπορείτε να παρατηρήσετε και μόνες σας, προσέξτε το, νιώθετε πιο αισθησιακές; Πιο σέξι; Πιο έτοιμες να δοκιμάσετε κάτι το διαφορετικό; Είναι όλα βιολογία και πραγματικότητα.

2. Ανακούφιση του πόνου

Από την άλλη, ο πόνος που μπορεί να νιώθουμε κατά την διάρκεια της διαδικασίας μπορεί πολύ πιο εύκολα να μειωθεί, καθώς η σεξουαλική επαφή κατά την περίοδο της έμμηνου ρύσης προσφέρει τόσο την αποσυμφόρηση του συστήματος, αφού «αναγκάζεται» να εκραγεί, απαλύνοντας τον πόνο, όσο και τον καθαρισμό από τα υπολείμματα αίματος που είχαν παραμείνει στα ενδότερα του κόλπου.

3. Steamy sessions στο μπάνιο

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτό το άρθρο χωρίς να αναφέρουμε την εκπληκτική ευκαιρία που δίνετε τόσο σε εσάς όσο και στον παρτενέρ σας για να αδράξετε την στιγμή και να πράξετε πάνω στο ορμονικό συνονθύλευμα που συμβαίνει αυτή την περίοδο. Ένα ακόμη plus είναι το γεγονός ότι στην επαφή σας με το νερό, αυτόματα το αίμα σταματά την καταρροή, άρα δεν υπάρχουν και τόσες πιθανότητες να «λερωθείτε» πέρα από τα σημάδια που θα σας αφήσει ο έρωτας.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ