ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

LOVE

Δωριάνα Κυριάκου

Ας εξετάσουμε τις δύο πλευρές του νομίσματος.

Σιγά σιγά μπαίνουμε λίγο πιο βαθιά στην μεγάλη αυτή κατηγορία που ονομάζεται σεξουαλική δραστηριότητα και ζωή, αναλογιζόμενοι πάντα τα θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των ζευγαριών, συμβατικών και μη.

Έτσι λόγω και του καλοκαιριού, που όπως αναμένεται θα είναι καυτό, όλοι γνωρίζουμε πως η κατανάλωση αλκοόλ, είτε στις διακοπές, είτε στην παραλία, είτε σε μπαράκια είναι πολύ πιθανών να συμβεί. Τί γίνεται όμως με την λίμπιντο; Πόσο πολύ την επηρεάζει; Ποιες είναι οι δύο πλευρές του νομίσματος; Αυτές τις απορίες θα προσπαθήσουμε να λύσουμε σήμερα.

Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, οι πιο κάτω απαντήσεις αποτελούν μια ομαδοποίηση τόσο ψυχολογικών όσο και βιολογικών παραγόντων που «ενώνουν» δυνάμεις, είτε για καλό, είτε για κακό, πράγμα που θα μελετήσουμε σε πολύ λίγο.

Ψυχολογικές:

Ας αναλογιστούμε τι συμβαίνει στο μυαλό κατά την διάρκεια κατανάλωσης αλκοόλης και ταυτόχρονου flirting με τον πιθανό σεξουαλικό παρτενέρ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι προκύπτει μια χαλάρωση στην ατμόσφαιρα, πράγμα που προσδίδει ευκολία στην εμπιστοσύνη, και boostαρει την πιθανότητα αυξανόμενης παραγωγής love hormones που εν τέλει μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη λίμπιντο άρα και επιθυμία για σεξουαλική συνεύρεση.

Βιολογικές:

Πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο καθώς μελέτες αποδεικνύουν ότι ναι μεν η κατανάλωση αλκοόλ βοηθά στην επιθυμία, αλλά η επίδρασή του είναι αντιστρόφως ανάλογη στην απόδοση. Πράγμα που σημαίνει, είτε δυσκολία στην κορύφωση, στα αντανακλαστικά, στην πρόωρη εκσπερμάτωση, στην ουροδόχο κύστη μείωση τεστοστερόνης (και στα δυο φύλα) κ.α. Καθιστώντας την σεξουαλική επαφή, μια πράξη κατα την οποία πολλά μπορούν να πάνε λάθος, κάτι που κανείς δεν επιθυμεί.

Τι καταλαβαίνουμε λοιπόν από τα πιο πάνω;

Δύο πράγματα. Πρώτα την αναπόφευκτη ευφορία που μπορεί να νιώθουν τα άτομα κατά την κατανάλωση αλκοόλ, άρα ίσως να έχουμε μια αύξηση στην λίμπιντο, στην αυτοπεποίθηση και μετέπειτα στην εύκολη απόφαση του να προχωρήσει κάποιος σε συνεύρεση. Ενώ από την άλλη, μπορεί η επιθυμία να αυξηθεί αλλά η ικανότητα να μειωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι εν τέλη η ερωτική επαφή ίσως και να μην είναι η ιδανική.

Η λύση;

Όλα πρέπει να γίνονται σε ισορροπία, ναι οι μικρές ποσότητες αλκοόλ μπορεί να βοηθήσουν στο να νιώσετε πιο άνετα με τον παρτενέρ σας, να αφεθείτε στο συναίσθημα και να γίνετε λίγο πιο δεκτικοί με την όλη διαδικασία. Αλλά, αν ο στόχος είναι η επιτυχημένη σεξουαλική συνεύρεση, τότε καλό θα ήταν να αναλογιστείτε τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια απερίσκεπτη απόφαση εν ώρα μέθης, με τόσο μακροχρόνιες αλλά και βραχυχρόνιες.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ