ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

LOVE

Δωριάνα Κυριάκου

Όλα όσα θα ήθελες να μάθεις.

Η αφορμή για συζήτηση μιας υγειούς σεξουαλικής ζωής, πάντα θα συμπεριλαμβάνει αναπόφευκτα και το πόσο ικανοποιημένα είναι τα άτομα από την συνεύρεση. Έτσι, ακολουθώντας διαγράμματα και στατιστικά, κάποιος καλείται να ανακαλύψει πράγματι, πόσο πολύ ευχαριστημένοι είναι στην πλειονότητά τους, τα πιο «εξελιγμένα» όντα;

Με βάση λοιπόν το πιο πάνω, στην πλειονότητα, οι ικανοποιημένες ετεροφυλόφιλες γυναίκες ανέρχονται στο 49%, οι ομοφυλόφιλες στο 47% και οι αμφίφυλες στο 49%, με τους άντρες να μην διαφέρουν κατά πολύ, οι ετεροφυλόφιλοι, δηλώνουν ικανοποιημένοι μόνο στο 51% (Jen Gunter, 2019). Συνεχίζοντας, η έρευνα αποδεικνύει κάτι πολύ τρανταχτό, και αυτό αφορά την σεξουαλική συνεύρεση ημερησίως, με τον αριθμό να ανέρχεται σε 4 μόλις λεπτά!

Φυσικά, αναλύοντας τα πιο πάνω δεδομένα, κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί, γιατί αφού δηλώνουμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από την σεξουαλική μας ζωή και θέλουμε περισσότερα, ο χρόνος που περνάμε στην πραγματική πράξη είναι τόσο λιγοστός;

Λοιπόν η συγγραφέας του βιβλίου «Η βίβλος του Κόλπου» μάς απαντά το εξής: ίσως τα άτομα δείχνουν στις δημοσκοπήσεις, τις κοινωνικά αναμενόμενες απαντήσεις. Νιώθοντας έντονη την ανάγκη για απόδοση και ταυτόχρονα αντιλαμβανόμενοι ότι μια τέτοια παραδοχή (ανικανοποίησης) μπορεί να αποβεί πολύ δύσκολη στον εαυτό.

Ένας δεύτερος λόγος είναι η μεγάλη διαφορά που παρατηρείται μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας στην σεξουαλική δραστηριότητα. Με πολλούς ανθρώπους να μην βρίσκουν την δύναμη να αποχωρίσουν από μη λειτουργικές σχέσεις, και να αρνούνται να επικοινωνήσουν με τους συντρόφους τους την πραγματικότητα.

Τέλος, ιδανικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι σχέσεις που λειτουργούν χωρίς σεξουαλική επαφή, ανέρχονται ακόμη και στο 15% εάν μιλούμε για παντρεμένα ζευγάρια που έχουν να συνευρεθούν τουλάχιστον 6-12 μήνες. Με τις εξωσυζυγικές σχέσεις να μην παραθέτουν πολλά στοιχεία.

Αυτό όμως καταλήγοντας, που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι το εξής, μια ρομαντική σχέση δεν απαντάται αναγκαστικά από την σεξουαλική συνεύρεση. Γιατί η βάση της είναι βαθιά συναισθηματική. Από την άλλη, αν σε μια ρομαντική σχέσεις εκλείπει το γεγονός, ίσως το συναίσθημα να αδρανοποιηθεί κατά τα χρόνια, καταστέλλοντας την λίμπιντο και «αφαιρώντας» λίγη από τη χρυσόσκονη.

 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ