ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Και ξαφνικά μπήκα στα «Δωμάτια» του ΘΟΚ

Αφροδίτη Δερματά

Αφροδίτη Δερματά

Η ρουτίνα της καθημερινότητας είναι ένας υποχθόνιος εχθρός που μπορεί να σε καταβροχθίσει ύπουλα πριν καλά καλά το καταλάβεις. Σε μια πόλη μικρή δεν είναι δύσκολο να συμβεί αυτό, εσύ όμως θα πρέπει να αντισταθείς, να κοιτάξεις γύρω σου και να βρεις αυτές τις ευκαιρίες που θα σπάσουν τη ρουτίνα σου, που θα δώσουν χρώμα και γεύση στην καθημερινότητα σου και που θα γίνουν όμορφες αναμνήσεις για να μπορείς να τις διηγείσαι αργότερα στους άλλους και στον εαυτό σου.

Τρίτη βράδυ επιστρέφω στο σπίτι μετά τη δουλειά. θα μπορούσε να είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες και να παραδοθώ άνευ όρων κατάκοπη στον καναπέ μου. Δεν ήταν όμως! Η αποδοχή μιας πρόσκλησης που έφτασε στο email μου έμελλε να δώσει άλλο χρώμα σε αυτό το βράδυ. Πήρα το αυτοκίνητο μου και βρέθηκα στις Αποθήκες Θοκ για τη παρουσίαση της παράστασης «Δωμάτια». Πέντε μάσκες με περίμεναν για να με οδηγήσουν κάπου.

Τι έκπληξη ήταν αυτή. Ξαφνιάστηκα όμορφα. Άλλωστε αν λείπει κάτι από την καθημερινότητά μας αυτό είναι το ξάφνιασμα. Αυτό το ξαφνικό ηλεκτροσόκ σε μικρές δόσεις τόσο όσο να ξυπνάει τις αισθήσεις και τα συναισθήματα μας, να δίνει καύσιμα στον εγκέφαλό μας για να ξεκινήσει ταξίδια σκέψεων και να μας σπρώχνει μέσα μας για βαθιές βουτιές ενδοσκόπησης.



Πέντε δωμάτια σαν κουτιά και σαν μικρά έργα τέχνης, 5 θεατές, 4 ηθοποιοί και 4 μονόλογοι που σε σπρώχνουν μέσα στα βαθύτερα σου συναισθήματα και μια φωνή σε ένα τηλέφωνο. Σκέψεις δικές σου που τις ακούς από κάποιον άλλον. Εσύ και ο ηθοποιός σε ένα μικρό κουτί, σου μιλάει, σε ρωτάει, κοιτάς-κοιτάει, χαμογελάς-χαμογελάει, ταυτίζεστε, νιώθεις αλλόκοτα ίσως και άβολα κάποιες στιγμές. Αυτά τα ορθογώνια δωμάτια που μοιάζουν με το βόλεμα της ζωής, η τακτοποίηση, τα κουτιά μας, τα δωμάτια μας, η ζώνη ασφαλείας μας που δύσκολα την υπερβαίνουμε, ο πόλεμος με τις σκέψεις μας και η αιχμαλωσία μας απ’ αυτές. Κάθε δωμάτιο και κάτι από σένα. Η μνήμη, οι αναμνήσεις η αποχή από το εδώ και το τώρα, η ζωή μας που μοιάζει πλέον να βρίσκεται υπό παρακολούθηση, ο κίνδυνος, τα τείχη που χτίζουμε για να προστατευτούμε που αυτόματα μετατρέπονται σε φυλακές μας και όλα αυτά σκεπασμένα περίτεχνα με το πέπλο της ματαιότητας.



Η περιήγηση στα δωμάτια τελειώνει και το μυαλό μου πιάνει αμέσως δουλειά, αρχίζει η επεξεργασία. Τι έζησα, τι ένιωσα, τι ήταν αυτό το περίεργο που συνέβη και κάνει το βράδυ αυτής Τρίτης αξέχαστο, την ώρα που υπό άλλες συνθήκες θα καθόμουν χαλαρά στον καναπέ μου και θα άφηνα άλλη μια μέρα να σβηστεί από την μνήμη μου αβίαστα; Αυτό είναι το θέατρο λοιπόν, μια μεγάλη κουτάλα που ανακατεύει συναισθήματα, σκέψεις, προβληματισμούς, τα φέρνει στην επιφάνεια και σε κάνει να νιώθεις πάλι ζωντανός. Αυτή η τέχνη που όταν γίνεται σωστά μπορεί και να αλλάξει ολόκληρη την κοσμοθεωρία και την φιλοσοφία της ζωής σου και που αν την νιώσεις και την καταλάβεις θα σε απεγκλωβίσει με τρόπο από το δωμάτιο σου… από το τακτοποιημένο κουτί σου.

«Τα Δωμάτια» Από 13 Φεβρουαρίου μέχρι 23 Μαρτίου κάθε Τετάρτη Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 & 21:30 (δύο παρουσιάσεις κάθε μέρα) στις Αποθήκες Θοκ, Κάμπου 29 Λευκωσία Στρόβολος. Εισιτήρια €12 Κρατήσεις 77772717

Αφροδίτη Δερματά: Τελευταία Ενημέρωση