ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Μην μετράς μέρες…κάνε τις μέρες να μετρούν

Υπάρχουν τρεις τύποι ανθρώπων, οι καλοκαιρινοί, οι χειμερινοί και «οι μ’ αρέσουν όλες οι εποχές του χρόνου». Για πάρα πολλά χρόνια άνηκα στην πρώτη κατηγορία. Ήμουν από αυτούς που μετρούσαν μια -μια της μέρες μέχρι να έρθει το καλοκαίρι ενώ το Σεπτέμβρη άνοιγα ένα διακόπτη αδιάκοπης γκρίνιας για τις όμορφες καλοκαιρινές μέρες που έφυγαν ανεπιστρεπτί (λέμε τώρα), για τις βροχές, το κρύο, τα συνάχια τα μπουφάν, τις μπότες και όλα αυτά τα «ενοχλητικά» που φέρνει μαζί του ο χειμώνας. Κάποια στιγμή έτσι ξαφνικά χωρίς καλά-καλά να το καταλάβω άρχισα να ανήκω στην τρίτη κατηγορία. Άλλωστε ζούμε σε ένα νησί που ο Χειμώνας διαρκεί ελάχιστα και δεν έχεις παρά να απολαύσεις τις κρύες μέρες του, είτε χαλαρώνοντας δίπλα σε ένα τζάκι με ένα ποτήρι κρασί, είτε ζώντας τη δική σου περιπέτεια εκτός σπιτιού, ή συνδυάζοντας το εντός το εκτός και το επί τ’ αυτά.

Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας που επιτέλους το νησί υποδέχεται τον χειμώνα , οι θερμοκρασίες είναι μάλλον φθινοπωρινές κατά την διάρκεια της ημέρας και χειμερινές το βράδυ, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στις γειτονιές και στα social media δίνοντας μια χαρούμενη πινελιά στην ατμόσφαιρα.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει, η Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στη Λευκωσία άνοιξε τις πόρτες της, το ίδιο και η Christmas Land στον εναέριο Λεμεσού, ενώ τα εμπορικά κέντρα διοργανώνουν events για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων. Κάθε εβδομάδα τα θέατρα έχουν καινούργιες πρεμιέρες ενώ από συναυλίες έχει ότι επιθυμεί η καρδιά σου. Ποπ, λαϊκοί έντεχνοι ερμηνευτές καταφθάνουν κάθε τόσο στο νησί για να δώσουν χρώμα στα βράδια μας. Την τιμητική τους έχουν επίσης και τα κουτούκια. Νόστιμα μεζεδάκια, τσίπουρα ζωντανή μουσική, κιθάρες και βραδιές που μόνο τον χειμώνα μπορείς να ζήσεις. Τα μεσημέρια της Κυριακής ανήκουν δικαιωματικά στα ταβερνάκια του βουνού ενώ οι διαδρομές έχουν πρασινίσει για τα καλά.

Στην Κύπρο αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνεις μια εκδρομή στο βουνό αλλά και για να πας ένα διήμερο στην Πάφο μιας και οι τιμές των ξενοδοχείων άκρως προσιτές.

Αν λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία «καλοκαιρινός τύπος», σήμερα είναι μια πολύ καλή ημερομηνία να αλλάξεις κατηγορία και να βουτήξεις με πάθος σε όλα αυτά που συμβαίνουν εκεί έξω. Αν αγαπάς τα Χριστούγεννα στόλισε το δέντρο σου, αν όχι δεν πειράζει στόλισε απλά την ψυχή σου με θετική ενέργεια. Αν πάλι νιώθεις κουρασμένος φτιάξε ένα ζεστό καφέ τυλίξου με μια κουβέρτα, βάλε Frank Sinatra στο cd player και αφήσου στις σελίδες ενός βιβλίου ξεχνώντας τις υποχρεώσεις που περικυκλώνουν την καθημερινότητα σου επιθετικά… Kαι επειδή ο χρόνος περνάει θες δε θες …μη μετράς τις μέρες κάνε τις μέρες να μετρούν.

Αν θες να μπεις στο κλίμα κάνε κλικ εδώ


Αφροδίτη Δερματά: Τελευταία Ενημέρωση

X