ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Το 2023 σταμάτησα να κυνηγάω πεταλούδες

Όταν το μυαλό μου πάει να σκεφτεί κάτι αρνητικό για κάποιον αμέσως το σταματώ λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ότι ο συνάνθρωπος μου είναι καλά.

Αφροδίτη Δερματά

Αφροδίτη Δερματά

1η Δεκεμβρίου 2023. Η χρονιά φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της. Με κοιτάω στον καθρέφτη και λέω στο είδωλο μου «ευχαριστώ» που με έβγαλε ασπροπρόσωπη φέτος. Το 2023 ήταν μια χρονιά με πολλή εσωτερική δουλειά και χαίρομαι γιατί το τέλος της με βρίσκει σε εξελιγμένη έκδοση. Το βασικό συστατικό της αλλαγής μου είναι κάτι που πάντα ήξερα, όμως τον τελευταίο καιρό το εφαρμόζω κάθε λεπτό της ημέρας, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου, το εφαρμόζω ακόμα και για τους ανθρώπους που βρίσκονται απέναντι μου και έτσι καταφέρνω να εξουδετερώνω οτιδήποτε τοξικό. Από το πρώτο βήμα που θα κάνω το πρωί μόλις κατεβάσω τα πόδια μου από το κρεβάτι μέχρι να κλείσω τα μάτια μου το βράδυ «ευχαριστώ» για ότι μικρό και τεράστιο υπάρχει στην ζωή μου. Γιατί μόνο αν χάσεις και το πιο μικρό αντιλαμβάνεσαι πόσο τεράστιο ήταν. Ευχαριστώ και προκαταβολικά για τα καλά που θα έρθουν και ευχαριστώ και για τον συνάνθρωπό μου που είναι και αυτός καλά, ευχαριστώ και για τις επιτυχίες τις δικές του, για την ευημερία του, για την χαρά του. Όταν το μυαλό μου πάει να σκεφτεί κάτι αρνητικό για κάποιον αμέσως το σταματώ λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ότι είναι είναι καλά. Έτσι εξουδετερώνω εν τη γενέσει του κάθε τοξικό συναίσθημα το οποίο δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης και δηλητηριάζει απλά την μέρα μου και ίσως και την δικιά του.

Κλείνω λοιπόν τα μάτια μου βλέποντας σε καρέ την χρονιά που φτάνει στην εκπνοή της και διαπιστώνω με ανακούφιση ότι όλα ήταν όπως έπρεπε. Μάζεψα στιγμές, δούλεψα δημιουργικά, αγάπησα και αγαπήθηκα, με κατηγόρησα και με συγχώρεσα, έπιασα πάτο και σηκώθηκα αξιοπρεπώς, έμαθα να αγαπάω τον πόνο μου και να τον αποδέχομαι όπως αγαπάω την χαρά μου γιατί είναι και αυτός κομμάτι της ζωής μου, διάβασα, έμαθα, εξελίχθηκα, γυμνάστηκα, άκουσα τραγούδια αγαπημένα, άκουσα ενδιαφέροντα podcast, ενθουσιάστηκα με ιστορίες της ζωής, έδιωξα κάθε αρνητική σκέψη για τους συνανθρώπους μου και κατάφερα να τους κατανοήσω και να τους δικαιολογήσω, συναντήθηκα με ανθρώπους που είχα να δω χρόνια και συνειδητοποίησα ότι το βασικό χαρακτηριστικό μου είναι ότι μπορώ να αγαπάω δυνατά και αυτό με κάνει όμορφο άνθρωπο.

1η Δεκεμβρίου του 2023. Κοιτάζομαι στον καθρέφτη, έχω φορέσει τα καλά μου και έχω στολίσει όμορφα την ψυχή μου, κάνω ένα βήμα πίσω και με βλέπω πιο σοφή και πιο ώριμη, νιώθω πανέτοιμη να υποδεχτώ άλλη μια χρονιά και ευχαριστώ εκ των προτέρων για όλα τα όμορφα που θα φέρει. Άλλωστε αυτό το μαγικό σύμπαν φέτος με έμαθε κάτι πολύ σημαντικό…να μην κυνηγάω τις πεταλούδες αλλά να φτιάχνω κήπους ώστε να έρχονται αυτές σε εμένα!

Καλό μήνα 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Αφροδίτη Δερματά: Τελευταία Ενημέρωση