ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Φίλοι Φιλόσοφοι, Alice Brière-Haquet

Μια σειρά εικονογραφημένων βιβλίων φιλοσοφίας για παιδιά και για όσους θέλουν να πιάσουν το νόημα της ζωής απ’την αρχή!

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Η πολυσυζητημένη γαλλική σειρά φιλοσοφίας για παιδιά PHILONIMO μεταφράστηκε στα ελληνικά και ήδη κυκλοφορούν τα έξι πρώτα βιβλία. Σε κάθε βιβλίο ένα ζώο αναπαριστά μια ιδέα, κι αυτή η ιδέα γίνεται η αφετηρία για να προσεγγίσουμε τα πιο σημαντικά ζητήματα της ζωής· από την αλήθεια και την ευτυχία μέχρι τη γνώση και την ελευθερία. Και όλα αυτά μέσα από τη ματιά των μεγαλύτερων φιλοσόφων του κόσμου.

Πρόκειται για μια πολυτελή και υψηλής αισθητικής με ειδικές εκτυπωτικές τεχνικές παραγωγή όπως μας πληροφορεί ο εκδότης αλλά και όπως το διαπιστώνουμε κι εμείς οι ίδιοι με το που τα πιάνουμε στα χέρια μας. Είναι μικρά βιβλιαράκια με σκληρό εξώφυλλο τα οποία η εικονογράφηση φιλοτεχνήθηκε από διαφορετικούς εικονογράφους για τον κάθε τίτλο. Είναι ιδανικά για να εμπλουτίσουν την παιδική βιβλιοθήκη αλλά και αυτήν του κάθε ψαγμένου ή φιλοσοφημένου αναγνώστη.

Στα χέρια μου έχω τρεις τίτλους (Η πεταλούδα του Ζουάνγκ Ζου, Η Σαύρα του Χάιντεγκερ και Ο Σκαντζόχοιρος του Σοπενχάουερ), δώρο των εκδόσεων Φουρφούρη, τους οποίους αγάπησα και διάβασα πολλές φορές.

Γλυκές, λιτές, απλές αλλά όχι απλοϊκές ιστορίες που διαβάζονται σε δυο λεπτά μα, τις σκέφτεσαι, τις περιεργάζεσαι για ώρες. Πας ξανά από την αρχή και διαβάζεις κάθε φράση ξανά και ξανά ώστε να δώσεις διάρκεια στην απόλαυση, ώστε να δεις με προσοχή τις εικόνες μόνες τους αλλά και σε σχέση με το κείμενο.

Πας ξανά από την αρχή και διαβάζεις κάθε φράση ξανά και ξανά ώστε να δώσεις διάρκεια στην απόλαυση,

Είναι μια σειρά βιβλίων-αφορμών για συζήτηση με τα παιδιά αλλά και με τον εαυτό μας που, βοηθούν να ταξιδέψει και συλλογιστεί ο αναγνώστης τους όμορφα σε γαλήνια καθάρια νερά. Είναι ιστορίες που τονώνουν την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, βοηθούν στην κατανόηση των ανθρωπίνων σχέσεων, στην ανακάλυψη του δρόμου της ευτυχίας μέσα από έννοιες όπως, η απλότητα, η ειλικρίνεια, η ελευθερία, η εκτίμηση και ο σεβασμός.

 Η Πεταλούδα του Ζουάνγκ Ζου

Είναι τα όνειρά μας πιο πραγματικά από τη σκέψη μιας πεταλούδας;

Ο Ζουάνγκ Ζου, φιλόσοφος της αρχαιότητας, μας διαφωτίζει.

Η Σαύρα του Χάιντεγκερ. 

Τι σκέφτεται η σαύρα πάνω στην πέτρα της για τον ήλιο;

Ο Μάρτιν Χάιντεγκερ, φιλόσοφος του 20ού αιώνα, μας διαφωτίζει.

Ο Σκαντζόχοιρος του Σοπενχάουερ 

Γιατί είμαστε όλοι λίγο σαν τους σκαντζόχοιρους;

Ο Άρθουρ Σοπενχάουερ, φιλόσοφος του 19ου αιώνα, μας απαντά. 

Άλλοι τίτλοι της σειράς στα ελληνικά:

Ο σκύλος του Διογένη, Το κοράκι του Επίκτητου, Η πάπια του Βιτγκενσταϊν. 

Αναζητήστε όλα τα βιβλία στα βιβλιοπωλεία Parga εδώ

lasithiotakisa@sppmedia.com  

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη: Τελευταία Ενημέρωση