ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Έλενα Αποστόλου
Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Γράμμα στο αγέννητο παιδί μου

Αγαπημένο μου παιδί, σε λίγους μήνες θα δεις το φως, απολογούμαι που σε φέρνω σε μια πατριαρχική κοινωνία όπου να αποκτάς ένα παιδί χωρίς να έχεις σύντροφο παραμένει ταμπού για πολλούς, αλλά δεν μπόρεσα να σταματήσω το βιολογικό μου ρολόι που κτυπά εκκωφαντικά. Όσο εγωιστικό και αν είναι για κάποιους, το να γεννήσω ένα παιδί χωρίς πατέρα ήταν για μένα μια συνειδητή από όλες τις πλευρές απόφαση. Η μεγάλη λαχτάρα να γίνω μάνα, να αναθρέψω ένα παιδί και να νιώσω αυτή την ευλογία που λέγεται μητρότητα.
Έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των προκλήσεων αυτή της απόφασης και κατόπιν σοβαρών σκέψεων αποφάσισα να εξομολογηθώ δημόσια το θαύμα που περιμένω στη ζωή μου με την βοήθεια μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τράπεζας κρυοσυντήρησης, εξηγώντας ότι δεν είμαστε όλες τυχερές να δημιουργήσουμε την «κλασική» οικογένεια, εξομολόγηση που αποδεικνύει ότι και η μεταξύ μας σχέση θα βασίζεται στην ειλικρίνεια.

Δυστυχώς –θέλοντας και μη- η γονιμότητά μου φθίνει, λόγω ηλικίας και δεν έχω χρονικά περιθώρια να αναζητήσω τον κατάλληλο σύντροφο που θα μπορούσε να μου χαρίσει αυτό το υπέροχο δώρο ζωής, μέσα από αγάπη. Η λύση της εξωσωματικής με δότη σπέρματος με βοήθησε να αποκτήσω, εσένα, το δικό μου βιολογικό παιδί και να νιώσω τη χαρά της μητρότητας, που κατά τη γνώμη μου καμία γυναίκα δεν πρέπει να στερείται.

Αναγνωρίζω την αναγκαιότητα ενός ανδρικού προτύπου για σένα, αλλά θα έχεις τον παππού και τους θείους σου, χωρίς να αποκλείεται και ένας σύντροφος στο μέλλον. Δεν έχω ιδιαίτερη περιέργεια να γνωρίσω τον άγνωστο, εξονυχιστικά ελεγμένο για μολυσματικές νόσους και κληρονομικές ασθένειες, που με κατέστησε μητέρα. Σίγουρα ο δότης δεν είναι το ιδανικό αλλά ούτε η ζωή πολλές φορές είναι. Μπορεί να έχεις τον τέλειο πατέρα- αυτό είναι το ιδανικό, αλλά και έναν πατέρα που μπορεί να σε εγκαταλείψει ή να σε κακοποιεί.

Επέλεξα να ακολουθήσω συνειδητά αυτήν την επιλογή ζώντας τη ζωή μου ως ελεύθερο ον και όχι ως γυναίκα υποχείριο που της επιβάλλουν τα όχι και τα μη μιας στενόμυαλης κοινωνίας, να προχωρήσω χωρίς κοινωνικές προσταγές, στεγανά και ξεπερασμένες αντιλήψεις, όπως χιλιάδες άλλες γυναίκες σε όλο τον κόσμο που έζησαν με τον ίδιο τρόπο αυτό το θαύμα. Να δώσουμε μαζί αυτό το μήνυμα, ότι κάθε γυναίκα έχει αυτή την απίστευτη δύναμη και δυνατότητα, να μπορεί να δώσει ζωή. Να μεγαλώνει μέσα της έναν άλλο άνθρωπο. Είναι δικαίωμα της κάθε μόνης γυναίκας να γίνει μητέρα. Δεν είναι απαραίτητο αν δεν το θέλει αλλά το δικαίωμα και η δυνατότητα είναι εκεί.

Αγαπημένο μου παιδί θα ήθελα τόσα να σου γράψω που πιστεύω ότι είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζεις πριν βγεις μόνο σου σε μια κοινωνία που δεν δέχεται ακόμα το διαφορετικό, το να μεγαλώνεις χωρίς πατέρα, δε θα είναι εύκολο, αλλά θα το παλέψουμε μαζί. Θα είμαι πάντα δίπλα σου και μάνα και πατέρας. Μεγάλη μου ανησυχία και δεν σ΄ το κρύβω είναι πώς θα σε αντιμετωπίσει μεγαλώνοντας ο κοινωνικός περίγυρος, αλλά είμαι προετοιμασμένη και υπόσχομαι ότι θα είσαι έτοιμο και συ για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις ανησυχίες και τους φόβους αλλά και όποια εμπόδια βρεθούν στη ζωή σου. Έπειτα από κάποιες αποτυχημένες σχέσεις και μακρά θητεία στη μοναξιά έχω σκληραγωγηθεί εξάλλου και για τον σημερινό, απαιτητικό ρόλο μου σε μια μονογονεϊκή οικογένεια.
Σε αναμένω με ανυπομονησία, η μαμά σου»

Υ.Γ Αλληλεγγύη μιας μάνας προς κάθε γυναίκα που θέλει να γευτεί την μαγεία της μητρότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ