ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Έλενα Αποστόλου
Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Από τις πιο όμορφες λέξεις το σ’ αγαπώ. Δυνατό συναίσθημα. Δυνατό νόημα. Αγαπώ σημαίνει αποδέχομαι κάποιον όπως ακριβώς είναι. Με τα ελαττώματα, τα προτερήματα, τα λάθη και τα σωστά του.

Πόσο όμορφα ακούγεται το σ’ αγαπώ… Πάει καιρός να το ακούσει. Και είναι πιο δύσκολο όταν το νιώθεις, θες να το φωνάξεις αλλά δεν μπορείς…  όχι ακόμη σου λέει μια φωνή, «το σ’ αγαπώ είναι μεγάλη υπόθεση».  

Μερικές σχέσεις, λέει, είναι καλό να τις κτίζεις πάνω σε όρκους σιωπής. Να μην χρειάζεται να λες συνέχεια τι νιώθεις, γιατί το νιώθεις, πώς το νιώθεις. Γιατί σέβεσαι τον άλλο που είναι διαφορετικός από σένα. Γιατί δεν πιστεύει σε λόγια. Και αν τα πιστεύει, της είπε ότι είναι ακόμη νωρίς. Γιατί θέλει να «κτίζει» το σ’ αγαπώ μόνο με πράξεις. Γιατί τα λόγια, της είπε, είναι έπεα πτερόεντα.

Μια μέρα οι πράξεις κουράστηκαν… και εκεί που ξαπόσταιναν για να πάρουν δύναμη να συνεχίσουν το κορίτσι ήθελε να βγάλει το συναίσθημα με λόγια. Το αγόρι φοβήθηκε και έφυγε.

Αυτή η σχέση τελείωσε χωρίς να μιλήσει κανένας σε κανέναν. Αυτή η σχέση είναι ο κύκλος που δεν έκλεισε. Μερικές φορές ίσως να βολεύει και καλύτερα που δεν ειπώθηκε ποτέ το τελευταίο αντίο. Το τελευταίο αντίο δεν έχει ποτέ ειλικρίνεια. Δεν έχει μπέσα και μασά τα λόγια του. Πάντα. Ίσως γιατί κάποιος είναι λιγότερο ειλικρινής απ΄ τον άλλον. Αδύναμος. Ανασφαλής. Δεν μπορεί να παραδεχθεί πρώτα στον εαυτό του και μετά στον άλλον, ότι πλέον θα ζουν χώρια. Ότι τους τελείωσε.

Η συνήθεια είναι εθισμός. Σκληρός, εθισμός που χρήζει απεξάρτησης αν την χάσεις. Στοιχειώνει. Μέρες και στιγμές. Είναι το σαράκι που σου τρώει στιγμές. Αυτό είναι η συνήθεια. Το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί από την στιγμή που κανένας από τους δύο δεν είπε το αντίο και δεν έκλεισε τον κύκλο. Περιμένεις εκεί με ανοικτή πληγή.

Υ. Γ. Ίσως να μην το σκέφτηκε ποτέ έτσι, αλλά η συντήρηση ενός αντίο που δεν ειπώθηκε ποτέ,  να είναι απλά μια μάταιη διαδικασία, σε μια πληγή που αιμορραγεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ