ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Έλενα Αποστόλου
Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Θα ήθελες… να γνωρίσεις ανθρώπους αφήνοντας την «πόρτα» ανοικτή σε αυτούς που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα.

Θα ήθελες… να δεις ξανά τον εαυτό σου από την αρχή και διαφορετικά. Από την ίσια και από την ανάποδη. Να του δώσεις ευκαιρίες. Να τον αγαπήσεις. Να τον πιάσεις με το μαλακό και να τον νταντέψεις. Να του θυμώσεις αν το αξίζει, και να του μιλήσεις αυστηρά.

Θα ήθελες… να δεις ξανά τη ζωή σου… ίσως δεν είναι τόσο μαύρη και άσπρη όσο νομίζεις ότι είναι. Έχει αυτό το όμορφο γαλάζιο χρώμα της θάλασσας, που αγαπάς. Κάποιες φορές να δέχεσαι και το μουντό γκρίζο, μοιάζει όπως το σύννεφο που φέρνει εκείνη την βροχούλα που σου αρέσει.

Θα ήθελες… να γνωρίσεις ανθρώπους αφήνοντας την «πόρτα» ανοικτή σε αυτούς που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Ίσως να μη θέλεις να βρεις νέο σύντροφο, την «ανάφλεξη» μιας σχέσης. Ίσως είναι καιρός να μείνεις μόνος σου. Ίσως πάλι να είναι καιρός να δώσεις την ευκαιρία, στον σύντροφό σου, να «αποδείξει» γιατί τον αγάπησες. 

Θα ήθελες… να κάνεις εκείνα τα αυθόρμητα ταξίδια που πάντα ήθελες. Ξεκίνα από τα μικρά. Ανέβα σε βουνό ή κολύμπησε στις θάλασσες. Ξεκίνα από κάπου, βγαίνοντας πρώτα από το καταφύγιό σου. Είναι ωραίες ακόμη και οι «ανηφόρες» και τα «αδιέξοδα». Τα εμπόδια κάνουν πιο «πικάντικη την διαδρομή. 

Θα ήθελες… να έλυνες τα προβλήματά σου στη στιγμή. Να τα αντιμετωπίζεις «μετωπικά» ή να προσπαθείς να αποφύγεις την όποια σύγκρουση. Να έχεις τη λύση ή να μπορείς να βρεις τον συμβιβασμό. 

Θα ήθελες… να έχεις κοντά σου ανθρώπους που να σε τραβούν προς τα πάνω, μαζί τους, να μην σε σπρώχνουν κάτω. Να σου δίνουν το χέρι για να ανεβαίνετε μαζί τις ανηφόρες, που να έχουν τη δύναμη να «συναρμολογήσουν» τα κομμάτια σου. 

Θα ήθελες… να είχες επιλογές. Να μπορούσες να τις δεις. Να κάνεις νέες σκέψεις, να δημιουργήσεις νέες συνήθειες. Να αρχίσεις κάτι από την αρχή και να το τελειώσεις. Να μπορείς να μάθεις και να δεχτείς κάτι καινούριο. 

Άστα ευχολόγια και ξεκίνα όλα αυτά από σήμερα… μη κοιτάξεις ποτέ πίσω, μπορείς να «ξυπνήσεις» τον νέο σου εαυτό που κοιμάται βαθιά. Απλά εμπιστεύσου τις δυνάμεις σου, να βρουν την κατεύθυνση που θα σε κάνουν ευτυχισμένο.

Κατάλαβε τη ψυχή σου και τι θέλει. Άναψε ένα «φως» ακόμα και όταν εκεί έξω είναι τρομακτικά και σκοτεινά, σταμάτα να προσπερνάς οτιδήποτε σε κάνει ευτυχισμένο. Δεν έχει νόημα να κινείσαι γρήγορα προς τη ζωή που δεν θέλεις ή να τα κάνεις όλα σωστά αν πρόκειται να καταλήξεις δυστυχισμένος. Είσαι πολύ γενναίος για να κάνεις, απλώς, τη ζωή κάποιου… άλλου. 

Υ. Γ Όπως είπε ο Λέων Τολστόι:  Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις, αλλά να θέλεις πάντα αυτό που κάνεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ