ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Έλενα Αποστόλου
Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Το έζησαν. Και αυτό κρατούν φυλακτό. Δεν το φοβήθηκαν. Δεν δίστασαν.

Δεν μετανιώνει για καμία στιγμή μαζί του. Τόσο γεμάτη. Τόσο παθιασμένη. Τόσο δική της. Το έζησε. Δεν ήθελε να της φύγει ποτέ. Μα το τέλος την βρήκε ανήμπορη να το σταματήσει. Έφταιγε… που η ζωή έτρεχε με χίλια. Που ο χρόνος δεν τους περίμενε. Που τα εμπόδια ήταν πολλά. Που οι δρόμοι τους ήταν διαφορετικοί και αδιάβατοι. Έφταιγε που δεν είχαν άλλη δύναμη για να το παλέψουν.

Το έζησαν. Και αυτό κρατούν φυλακτό. Δεν το φοβήθηκαν. Δεν δίστασαν. Η ζυγαριά δεν… μαρτύρησε ποτέ το λάθος να ζήσουν έναν παράφορο και παράνομο έρωτα. Μέτρησαν χτύπους καρδιάς που δεν μπόρεσαν να αγνοήσουν. Και αυτός ο έρωτας δεν ήταν σαν τόσους και τόσους. Δεν ήταν σαν άλλους. Αυτό τους έδινε συγχωροχάρτι για να μην νιώθουν καμιά ενοχή. Το χρωστούσαν στον εαυτό του. Να διορθώσουν ένα λάθος του παρελθόντος.

Ήξεραν πως ήταν αργά. Μα δεν μπόρεσαν να βάλουν φραγμό. Πόλοι μπαταρίας. Λειτουργούν μόνο όταν υπάρχει αρνητικό θετικό. Τα πρέπει και τα μη. Τα συμπληρωματικά αντίθετα. Δεν κατάφεραν να κρατηθούν μακριά και έτσι «φώτισαν» τη ζωή τους για λίγο με πάθος και έρωτα και συναίσθημα και τρέλα. Δοκίμασαν τις δυνάμεις τους. Το απόλαυσαν όσο μπορούσαν. Στα κρυφά. Το τέλος τους βρήκε να νιώθουν ευλογία που το έζησαν. Το σπάνιο. Το μοναδικό. Αυτό που πολλοί δεν ένιωσαν και δεν θα ένιωθαν ποτέ όσες… ζωές και να περάσουν.

Για χρόνια αγαπούσαν σιωπηλά ο ένας τον άλλον. Χωρίς τίποτα να το μαρτυρά. Μέχρι που ο έρωτας ο εφηβικός, έγινε αντιληπτός, πως είχε αντίκρισμα στην ωρίμανση. Ήταν ο πρώτος έρωτας. Το άλλο τους μισό, που έγινε πλέον ολόκληρο. «Είσαι το άλλο μου μισό» του έλεγε. «Είσαι όλο μου το είναι» της απαντούσε.

Στα «πολλά» φοβήθηκαν μήπως χάσουν τον εαυτό τους. Κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας. Επέστρεφαν στην πραγματικότητα για λίγο. Μπαινόβγαιναν ο ένας στη ζωή του άλλου. Κρυφοκοίταζαν. Πόσο τους κούρασε αυτό το «μπες-βγες». Το «ήρθα για να μείνω» έγινε «φεύγω επειδή… φοβάμαι μη χαθώ»! Δεν μετάνιωσαν ποτέ ωστόσο για τις στιγμές που κράτησαν φυλακτό στην καρδιά τους. Εκείνο που κρατάς λίγο στην τσέπη, το κρατάς, παίρνεις «οξυγόνο» και το συγυρίζεις ξανά πίσω. Κανείς δε θα μάθει ποτέ τι ήταν αυτός για την ίδια. Κανείς δε θα μάθει ποτέ τι ήταν ο ένας για τον άλλο. Και ας τελείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ