ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Έλενα Αποστόλου
Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Συμφώνησαν να δουν όλο αυτό σαν… πρόκληση, σαν μια εμπειρία που θα κάνει πιο δυνατή τη σχέση τους.

Ήταν μόνος. Σχεδόν μόνος. Έγκλειστος στο σπίτι με τις σκέψεις του που ήταν φουρτουνιασμένη θάλασσα. Η μοναξιά τον έπνιγε και τον φόβιζε. Ψάχνει να βρει τι είναι αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο. Αναζητά την ουσία. Θέλει να γνωρίσει από την αρχή τον εαυτό του. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να το κάνει.

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρίσκεται καθηλωμένος σε μια οθόνη... εκτός από το να βλέπει τηλεόραση, μιλάει σε βιντεοκλήση στο κινητό, ατελείωτες ώρες. Με αγαπημένα του πρόσωπα και μαζί της. Με τη σχέση του.

Την γνωρίζει ελάχιστα, καθώς μετράνε μόλις λίγες εβδομάδες. Σκέφτεται πως εκεί που αποφάσισε να δοκιμάσει, μετά από καιρό μια σχέση, ήρθε η προληπτική καραντίνα και ο εγκλεισμός του. Γελά με την τύχη του... «Τι τα ήθελα», σκέφτεται.

Θα δει το ποτήρι μισογεμάτο. Ευκαιρία να την γνωρίσει. Θα μάθει το αγαπημένο της φαγητό, που δεν τον ενδιάφερε καθόλου πριν, τις συνήθειές της, την ίδια. Τον ενοχλεί που βλέπει το πρόσωπό της πιξελαρισμένο από την οθόνη του κινητού, ωστόσο επειδή του λείπει η συντροφιά της αποδέχεται τα καμώματα της τεχνολογίας.

Περνάνε αρκετές, ωστόσο, ώρες της καθημερινότητάς τους με ανοικτή την οθόνη, ο καθένας στο σπίτι του, μαγειρεύουν, βλέπουν σειρές μαζί και σχολιάζουν, κάνουν οτιδήποτε μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι που συζεί, αλλά χωρίς την φυσική υπόσταση. Προσπαθούν να αναπτύξουν την σχέση τους, την οικειότητά τους.

Συμφώνησαν να δουν όλο αυτό σαν… πρόκληση, σαν μια εμπειρία που θα κάνει πιο δυνατή τη σχέση τους. Εξάλλου εάν θέλουν να ζήσουν μαζί, πρέπει πρώτα να μάθουν να ζουν χώρια. Συμφώνησαν επίσης οτι θα προσπαθήσουν να μην εκβιάσουν την επικοινωνία, γιατί «αναμασώντας» τα ίδια και τα ίδια, θα κουραστούν.

Σχέση εξ αποστάσεως, σκέφτεται. Αυτό ήθελε πάντα; Αυτό έχει και δεν μπορεί να το αλλάξει. Ξέρει πως θα αναγκαστεί να λειτουργήσει με περιορισμούς που δεν μπορεί να αντέξει και να ελέγξει. Θα τα καταφέρει. Είναι για λίγο και στην προκειμένη περίπτωση, θα βγει κάτι καλό. Θα γνωρίσει καλύτερα την σύντροφό του μέσα σε λίγες ημέρες ενώ υπό κανονικές της συνθήκες αυτό θα γινόταν σε μήνες.

Όλα αυτά ωστόσο δεν περίμενε να συμβούν με αυτό τον τρόπο... δεν ήθελε να την γνωρίσει σε καραντίνα. Ήθελε να ζήσει μαζί της κάθε στιγμή της καθημερινότητάς του. Για όλους και για όλα σκέφτεται, δύσκολα τα πράγματα. Περιμένει να τον ξυπνήσει κάποιος από τον εφιάλτη της καραντίνας και να δει ότι το δωμάτιο δεν είναι, πια, άδειο.

Υ. Γ Κάποιοι θα έρθουν κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα και κάποιοι θα απομακρυνθούν. Το ζητούμενο να μείνουν αλήθειες ακόμη και στον έρωτα.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ