ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Έλενα Αποστόλου
Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Κανονικά θα τον έπαιρνε αγκαλιά, θα τον φιλούσε και θα του έδινε άφεση αμαρτιών. Είχε καιρό να τον δει. Νόμιζε πως είχε ανάγκη να δει τα φωτεινά μελιά μάτια του. Για μήνες παρακαλούσε για νέα του, «πέθαινε» να τον συναντήσει και έπειθε τον εαυτό της ότι όλα θα ήταν όπως στην αρχή, όλα θα έβρισκαν τη θέση τους και θα «κούμπωναν» όπως παλιά. Μέχρι την στιγμή που εμφανίστηκε μπροστά της. Πάγωσε.

Της χαμογέλασε και την αγκάλιασε, είδε στα μάτια του να αχνοφαίνεται ένα δάκρυ. Ανταποκρίθηκε σε μια χλιαρή αγκαλιά. Δεν ήταν από τις αγκαλιές που σου κόβουν την ανάσα. Της έλειπε η «ψυχή». Δεν υπήρχε εκείνο το ανεξήγητο «κάτι» στην ατμόσφαιρα. Και όταν γύρισε να την φιλήσει του έστρεψε το μάγουλο… Δεν θα ήταν βάλσαμο και δεν το ήθελε. Της ήταν ξένο. Είχε αλλάξει.

Μετά από τόσο κλάμα, τόση αναστάτωση, τόση σύγχυση και σκέψεις, λύθηκαν τα μάγια με το που τον είδε μπροστά της. Ένιωσε κενό. Η παρουσία του δεν είχε την ίδια αύρα, αυτήν που στο παρελθόν την έκανε να ανατριχιάζει. Πως μπορεί να της συνέβαινε αυτό; Στο πρόσωπό του είδε έναν… πρώην, αυτός που κάποτε ήταν ο έρωτας της ζωή της. Τον αγαπούσε, ήθελε να ήταν όλα εντάξει.

Ήρθε αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Ζύγισε τις αντοχές και τις προσδοκίες της. Ψηλάφισε τον χρόνο που την μάτωσε μακριά του. Οι πληγές είναι νωπές. Δεν είχε ιώδιο να βάλει, όπως έβαζε μικρή. Δεν τον εμπιστευόταν, να την «ακουμπήσει» ξανά.

Της ήταν άγνωστος. Όχι, δεν ήταν πλέον ο κόσμος της όλος, η ευτυχία της δεν εξαρτιόταν από αυτόν που έφυγε χωρίς να της πει αντίο, χωρίς να ενδιαφερθεί να μάθει αν είναι καλά.

Πήρε βαθιά ανάσα. Η επιστροφή του ασώτου δεν «διόρθωσε» το μέσα της. Ήταν ειλικρινής. Της ζήτησε συγνώμη, μετανιωμένος. Δεν του έδωσε ελπίδες. Τίποτα δεν θα βρει την θέση του και τίποτα δεν θα κουμπώσει... όπως παλιά, του είπε. Μπορούμε, να τα λέμε τυπικά...

Υ.Γ «Όταν χαλούσες τις φωλιές, δεν το ήξερες, πως δεν θα ξανάρθουν τα χελιδόνια;» Αλκυόνη Παπαδάκη

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ