ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Nάκης Αντωνίου
Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Τι λέει το ''Yesterday'';

Είτε γνωρίζεις τραγούδια τους είτε όχι, θα αναγνωρίζεις πως οι Beatles ήταν ένας τεράστιος σταθμός στην ιστορία της μουσικής και τα τραγούδια τους είναι, σχεδόν όλα, διαχρονικά. Πώς θα ήταν ο κόσμος αν οι Beatles δεν υπήρχαν; Ίσως ο κόσμος, σαν κόσμος να μην ήταν τόσο διαφορετικός, αλλά η μουσική σίγουρα θα ήταν. 

Το ''Yesterday'' (που μπορείς να δεις στο Netflix) λαμβάνει χώρα στο σήμερα, όταν μετά από ένα παγκόσμιο blackout το θρυλικό pop συγκρότημα έχει σβηστεί από την μνήμη των ανθρώπων. Ο πρωταγωνιστής, ο Jack, είναι ένας μουσικός που πασχίζει να τα βγάλει πέρα. Μετά το black out αντιλαμβάνεται πως είναι ο μοναδικός άνθρωπος στη Γη που θυμάται τα τραγούδια των Beatles και το αξιοποιεί, όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε νομίζω, προς όφελός του. 

Δες το τρέιλερ και μετά ακολουθεί review με spoilers.

Χαριτωμένο. Ενδιαφέρουσα ιστορία, πρωτότυπη αν αγαπάς τους Beatles ή αν έστω απλά σ' αρέσουν τα τραγούδια τους. Τι θα γινόταν αν κυκλοφορούσαν σήμερα, πόσο θα περνούσαν διάφορες λεπτομέρειες και πόσο αποδεκτά θα ήταν στη σημερινή μουσική σκηνή; Από την άλλη, πόσο μπορεί να αλλάξει η δημοσιότητα κάποιον από τη μια μέρα στην άλλη και πώς, όταν παίζονται όλα για όλα, μπορείς να διαχωρίσεις το σωστό και το λάθος και να κάνεις το σωστό; 

Το ''Yesterday'' είναι μια χαλαρή, χαριτωμένη ταινία, που θα μπορούσε να γίνει και με κάποιο φανταστικό καλλιτέχνη αλλά το ότι αφορά τους Beatles την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Έχει επίσης τον Ed Sheeran σε απρόσμενα μεγάλο ρόλο και οκ καλός είναι αλλά κάνει τον εαυτό του. Οι δύο πρωταγωνιστές, Himesh Patel και Lily James κάνουν πολύ καλή δουλειά, ίσως λίγο περισσότερο ο Patel γιατί έχει περισσότερο ψωμί και δείχνει την μετάλλαξη ενός χαρακτήρα που τα θέλει όλα αλλά παραμένει αυτός που ήταν παλιά. 

Το μόνο γλυκόπικρο της ταινίας - που σε μένα άρεσε αλλά κάποιοι το θεώρησαν φάουλ - ήταν η εμφάνιση του John Lennon (που υποδύεται εξαιρετικά ο Robert Carlyle, και του μοιάζει υπερβολικά) που είναι ακόμα ζωντανός, άσημος και ευτυχισμένος (γιατί δεν ήταν ποτέ στο συγκρότημα και δεν δολοφονήθηκε ποτέ από τον Mark Chapman).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
yesterday  |  the beatles  |  netflix  |  ταινίες  |  review  |  blog  | 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ